Ηράκλειο: Ντύθηκαν Αη Βασίληδες οι πυροσβέστες και μοίρασαν δώρα στο νοσοκομείο

Περίσσεψε η συγκίνηση σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου άνδρες της Πυροσβεστικής, ντυμένοι Άη Βασίληδες, μπήκαν με τα γερανοφόρα οχήματα και με τα σκοινιά τους, και μοίρασαν δώρα στους μικρούς ασθενείς της Παιδοαιματολογικής και Παιδοψυχιατρικής Κλινικής.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η κίνηση έδωσε χαρά, αισιοδοξία και ενίσχυσε το ηθικό εργαζομένων και ασθενών του νοσοκομείου, ενώ η συγκίνηση κορυφώθηκε με το πανό που άνοιξαν και κράτησαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, η 3η ΕΜΑΚ Ηρακλείου και το Σωματείο Πυροσβεστών Ηρακλείου «Τρεις Παίδες εν Καμίνω», που οργάνωσαν αυτή την πολύ όμορφη «επιχείρηση».

«Σήμερα το μήνυμα είναι διπλό, πρώτα απ’ όλα να ευχηθούμε στα παιδιά του νοσοκομείου γρήγορη ανάρρωση, ο καινούργιος χρόνος να τα βρει στα σπίτια τους υγιή και δυνατά. Το δεύτερο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε, είναι να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, που όλο αυτόν το καιρό αγόγγυστα παλεύει για να μας κρατήσει όρθιους. Με την έλευση του εμβολίου έχουμε μία μεγάλη ελπίδα: να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητά μας», είπε ο Επιπυραγός Σταύρος Καλογιαννάκης, διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ.

«Με μεγάλη μας χαρά και τιμή αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της Υγειονομικής Περιφέρειας. Σκοπός της δράσης μας ήταν να προσφέρουμε κάποιες στιγμές, κάποια χαμόγελα, κάποια χαρά στα παιδιά αυτά. Ευχόμαστε να είναι οι τελευταίες γιορτές που θα περάσουν στο νοσοκομείο και σύντομα υγιείς να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους», πρόσθεσε ο Βασίλης Ανδρεαδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου οι “Τρεις Παίδες εν Καμίνω”.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, σημείωσε: «Η παρουσία τους ήταν πολύ συγκινητική, μέσα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις μέρες και τις οικογένειές τους. Τους ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας». Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης τόνισε τέλος ότι «η σημερινή εκδήλωση έδωσε στους μικρούς ασθενείς μας μία ιδιαίτερη χαρά. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους Πυροσβέστες».