Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ανακοινώσεις για αυστηρό lockdown μιας εβδομάδας κάνοντας λόγο σημειώνοντας πως «συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημίας εκτός ελέγχους».

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έπειτα από δύο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου» σημειώνοντας ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη».

«Μέσα στον πανικό της» συνεχίζει η ανακοίνωση αναφορικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις «αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών».

Και καταλήγει σημειώνοντας ότι «συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία. Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν».