Σταδιακή επέκταση του εμβολιασμού από αύριο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

Σταδιακή επέκταση του εμβολιασμού έναντι της COVID-19 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αρχής γενομένης αύριο, προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας.

Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί έως τις 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του Ε.Σ.Υ. και ιδιωτικών κλινικών. Στο τραπέζι βρίσκεται και πρόταση να δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς. Η μεταφορά γίνεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, τα πρώτα εμβόλια έχουν φτάσει στα περισσότερα νοσοκομεία των μεγάλων περιφερειακών πόλεων.

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας» σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι πλατφόρμες μέσω των οποίων θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, θα ανοίξουν μετά τις 15 Ιανουαρίου, όπως δήλωσε, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Αύριο, αρχίζει ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία της Λάρισας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Κοζάνης. Στη Λάρισα θα εμβολιαστούν αύριο άλλοι 380 υγειονομικοί. Στον εμβολιασμό 400 υγειονομικών θα προχωρήσουν τα δυο νοσοκομεία της Κοζάνης, περιοχή με ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Εν τω μεταξύ πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 390 νέα κρούσματα. 421 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 36 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, λόγω της πανδημίας.

Πηγή: ΕΡΤ1