Καζάνι που βράζει η Ουάσιγκτον

ανταπόκριση από τις ΗΠΑ για την ΕΡΤ: Λένα Αργύρη

Εν αναμονή των νέων διαδηλώσεων στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας την Τετάρτη, ημέρα επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος και της νίκης του Τζο Μπάιντεν από το Κογκρέσο, καταστήματα κ επιχειρήσεις οχυρώνονται και πάλι.

Η Εθνική Φρουρά θα κατέβει στους δρόμους για να βοηθήσει την Μητροπολιτική Αστυνομία η οποία ήδη έχει καταστρώσει σχέδια αποκλεισμού σχεδόν ολοκλήρου του κέντρου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης σε δεκάδες οικοδομικά τετράγωνα δοκιμάζουν και πάλι την υπομονή των κατοίκων, τους οποίους η δήμαρχος καλεί να αποφύγουν το κέντρο της πόλης.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους για εκτεταμένα επεισόδια. Ήδη δόθηκε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να προχωρούν σε συλλήψεις άμεσα σε περίπτωση που εντοπίσουν διαδηλωτές να φέρουν όπλο.

Δεκάδες οργανώσεις υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ αναμένονται στην αμερικανική πρωτεύουσα από κάθε γωνία των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και ακροδεξιές οργανώσεις όπως τα περήφανα αγόρια, τα οποία ήδη καλούν τα μέλη τους να είναι έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο.

Το κίνημα των Black Lives Matter από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσε ήδη ότι «οι ρατσιστές κ οι φασίστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη».

Αντιδιαδηλώσεις οργανώνονται για την ίδια ημέρα από αντιρατσιστικά κινήματα, ακτιβιστές και αντιφασιστικές οργανώσεις σε ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα.