Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για δήλωση του Άδ. Γεωργιάδη

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, ότι λοιμωξιολόγοι καλούσαν την κυβέρνηση να επιβάλει lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου αλλά δεν το έκανε από σεβασμό στην ορθοδοξία. Για ανατριχιαστική ομολογία έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν ότι πρέπει να γίνει καραντίνα πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Από σεβασμό στην παράδοση και την Ορθοδοξία δεν βάλαμε καραντίνα. Το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη και το παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή ήταν αυτό. Και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

Ανατριχιαστική ομολογία χαρακτήρισε τη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ουδέποτε αναφέρθηκε σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων τονίζει στην απάντησή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνης Γεωργιάδης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να μην εξαντλείται σε αφορισμούς και ακραίους χαρακτηρισμούς.

«Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα. Η εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση» διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Θα τον καλέσω, λοιπόν, να μας πει ποια είναι η απόφαση που επικαλείται για την λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν ακολούθησε η κυβέρνηση. Πότε ελήφθη κι από ποιους;» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο κ. Γεωργιάδης προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις κι από τα άλλα κόμματα.

«Ας το πει στις οικογένειες που θρηνούν. Πότε επιτέλους το Μέγαρο Μαξίμου θα παραδεχτεί τα λάθη του;» είπε ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος.

«Η ομολογία Γεωργιάδη αποδεικνύει τόσο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, όσο και το γεγονός ότι τα κριτήρια των κυβερνητικών αποφάσεων και παλινωδιών δεν είναι επιστημονικά, αλλά πολιτικά» τόνισε το ΚΚΕ.

Ευτυχώς που δεν πανηγύρισε κιόλας ο κ. Γεωργιάδης για τους εγκληματικούς τους χειρισμούς στη Θεσσαλονίκη σχολίασε σκωπτικά το ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς