Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε τα ξημερώματα ο 21 ετών τραυματίας που ανασύρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από απόκρημνο σημείο του Ψηλορείτη. Ο νεαρός ορειβάτης έφερε κατάγματα στο μηρό και τον ώμο, θλάση στον εγκέφαλο και κακώσεις στο πρόσωπο, αλλά νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Στις 4 τα ξημερώματα κατάφεραν οι πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου και της 3ης ΕΜΑΚ να ανασύρουν από δύσβατο σημείο, όπου υπήρχε χιόνι και παγετός, τον άτυχο 20χρονο φίλο του, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από τον τραυματία και έφερε μοιραίο τραύμα στο κεφάλι, αφού έπεσε πάνω σε βράχο.

Οι δύο άντρες ήταν μέλη μιας 6μελούς παρέας που ξεκίνησαν το πρωί των Θεοφανείων για να ανέβουν την επονομαζόμενη Στράτα του Ψηλορείτη. Κατά την επιστροφή τους, οι 4 από την παρέα έφυγαν πρώτοι, ενώ οι υπόλοιποι δύο αποφάσισαν να επιστρέψουν μόνοι τους λίγο αργότερα. Ωστόσο, οι αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν μοιραίες. Οι δυο πεζοπόροι γλίστρησαν με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του 20χρονου και τον τραυματισμό του 21χρονου φίλου του, που κατάφερε να ειδοποιήσει το διεθνή αριθμό διάσωσης 112. Από εκείνη τη στιγμή, στις 6 το απόγευμα των Θεοφανείων, ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση στην οποία επιστρατεύτηκα 19 διασώστες αλλά και drone της ΕΜΑΚ.