Έξι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές καταδικάζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο

Και οι έξι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων καταδίκασαν την βίαια εισβολή στο Καπιτώλιο, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την καταμέτρηση της ψήφου στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων και την επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν, όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του Greeknewsonline.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις δηλώσεις τους, οι ρεπουμπλικανοί, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Γκας Μπιλιράκης, δεν αναφέρθηκαν ούτε στην ταυτότητα ούτε στα κίνητρα των εισβολέων.

Τη σύλληψη και δίωξη όσων συμμετείχαν στα επεισόδια ζητά η κ. Μαλλιωτάκη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο Γκας Μπιλιράκης, ο οποίος δεν παρίστατο λόγω Covid19 στη συνεδρίαση, μίλησε για «άναρχες συμπεριφορές, εντελώς απαράδεκτες, που θέτουν σε κίνδυνο τις δυνάμεις ασφαλείας και το κοινό».

Για «άνομους εσωτερικούς τρομοκράτες, που με την ενθάρρυνση του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ προσπαθούν να καταστρέψουν τη δημοκρατίας μας», κάνει λόγο η βουλευτής των Δημοκρατικών Ντίνα Τίτους και ο δημοκρατικός, επίσης, Τζον Σαρμπάνης, μιλά για το πλήγμα που επέφερε στην καρδιά της αμερικανικής δημοκρατίας η ρητορική του προέδρου Τραμπ και οι βίαιες ενέργειες των υποστηρικτών του.

Παρομοίως, ο δημοκρατικός Κρις Πάπας, δηλώνει την ανυπομονησία του να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης της εκλογής Μπάιντεν, όπως και ο επίσης δημοκρατικός Τσάρλι Κριστ, που κάνει λόγο για εξέγερση και όχι διαμαρτυρία.

Πηγή: greeknewsonline