Τσαβούσογλου: Διάλογος με την Ελλάδα το επόμενο διάστημα

Ανοιχτό παράθυρο για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα και μάλιστα τις επόμενες εβδομάδες με τον φίλο του Νίκο Δένδια, προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιστρέφοντας από την Πορτογαλία η οποία από την 1η Ιανουαρίου ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τούρκος υπουργός όμως και πάλι υιοθέτησε σκληρή γραμμή για το Κυπριακό και ισχυρίσθηκε ότι η Τουρκία πραγματοποίει έρευνες σε τουρκική υφαλοκρηπίδα, «ενώ η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι θέλησαν να την αποκλείσουν από την Μεσόγειο».

Κι αυτά ενώ η Ελλάδα αναμένει την πρόσκληση της Τουρκίας για έναρξη των διερευνητικών επαφών σχετικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Ο 61ος γύρος πρόκειται να γίνει στην Τουρκία.

Στην Πορτογαλία μεταβαίνει την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση με το Πορτογάλο ομόλογο του θα βρεθεί το πακέτο ανάκαμψης, οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και η παρακολούθηση και υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του περασμένου Δεκεμβρίου για την Τουρκία.

ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Νίκος Μελέτης