Η ΠτΔ για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»  

Η ελληνική Πολιτεία θα στέκεται πάντα συμπαραστάτης και αρωγός στις προσπάθειές της προς όφελος των μελών της, της Αλβανίας και των ελληνοαλβανικών σχέσεων τονίζει, με αφορμή την επέτειο 30 ετών από την ίδρυση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπογραμμίζει επίσης ότι στις τρεις αυτές δεκαετίες, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο και σημαντικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα, σημειώνει, ότι η Αλβανία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον δρόμο για τον εκσυγχρονισμό της, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κα Σακελλαροπούλου σημειώνει , ότι «πολλά ακόμη βήματα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να περάσει στο επόμενο στάδιο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Προς τούτο, η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας, ο ελεύθερος αυτοπροσδιορισμός, η ελεύθερη χρήση της ελληνικής γλώσσας, η ελληνόγλωσση εκπαίδευση και η κατοχύρωση των περιουσιακών δικαιωμάτων αποτελούν προαπαιτούμενα, με βάση τις ευρωπαϊκές αποφάσεις» και προσθέτει ότι «η ελληνική Πολιτεία θα βρίσκεται εκεί, όπως πάντα, για να παρακολουθεί τον βαθμό στον οποίο θα εκπληρώνονται αυτοί οι όροι, και να επισημαίνει τυχόν ελλείψεις και υστερήσεις».