Πολυαναμενόμενες κινηματογραφικές ταινίες που θα δούμε το 2021

Στις αρχές του 2020, οι λάτρεις του σινεμά ανυπομονούσαν να δουν στη μεγάλη οθόνη ταινίες όπως το «Dune», το «Black Widow» (η δημοφιλής «Μαύρη Χήρα» της Marvel, με πρωταγωνίστριες –μεταξύ άλλων- τις Florence Pugh και  Scarlett Johansson) το «In the Heights», το «Jungle Cruise», το «The King’s Man», αλλά και το πολυαναμενόμενο «West Side Story», σε σκηνοθεσία του Steven Spielberg. Ωστόσο και η κινηματογραφική βιομηχανία δέχθηκε (και εξακολουθεί να δέχεται) ένα μεγάλο πλήγμα παγκοσμίως, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Καθώς οι περισσότερες κινηματογραφικές αίθουσες διεθνώς παραμένουν κλειστές, πολλές από τις προγραμματισμένες πρεμιέρες της προηγούμενης χρονιάς μεταφέρθηκαν για το 2021. Από τη λίστα των αναμενόμενων κινηματογραφικών παραγωγών δεν λείπουν και οι συνέχειες ταινιών όπως το «Coming to America» (με τον ελληνικό τίτλο «Ο Πρίγκιπας της Ζαμούντα») και το πασίγνωστο «Top Gun», με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise. Επιπλέον, οι κινηματογραφόφιλοι σε όλον τον κόσμο περιμένουν -εδώ και καιρό- μια ακόμη περιπέτεια του μυστικού πράκτορα James Bond, με τίτλο «No Time to Die», μια πρόσθετη αναμέτρηση για τους «Μαχητές των Δρόμων» στο 9ο «κεφάλαιο» της σειράς ταινιών «Fast &Furious», καθώς και την επιστροφή των θρυλικών «Ghostbusters».

Οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις ταινίες που –λόγω του κορονοϊού- θα κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2021, αργότερα απ’ ότι αναμενόταν αρχικά. Και ενώ η έλευση των εμβολίων κατά της Covid-19 δίνει ελπίδες για τη σταδιακή επιστροφή του πλανήτη στην «κανονικότητα», κάποιες από τις μεγάλες εταιρίες της βιομηχανίας της 7ης τέχνης, όπως η Warner Bros και η Paramount σχεδιάζουν να διαθέσουν τις ταινίες τους (και) διαδικτυακά, σε πλατφόρμες όπως αυτή του HBO Max και της Amazon.

Ακολουθούν μερικές από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες που είναι προγραμματισμένο να κάνουν πρεμιέρα το 2021:

«Coming 2 America» («Ο Πρίγκιπας της Ζαμούντα 2»)

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Μαρτίου.

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια της κινηματογραφικής επιτυχίας του 1988, με πρωταγωνιστή τον Eddie Murphy επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο (του 2020). Ωστόσο, δεδομένων των αλλαγών που προκάλεσε η πανδημία στον προγραμματισμό των εταιριών, η Paramount αποφάσισε τελικά να πουλήσει την ταινία στην Amazon, έναντι 125 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο φιλμ που σκηνοθετεί ο Craig Brewer, οι θεατές παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορίας με ήρωα τον πρίγκηπα Akeem, ο οποίος είναι έτοιμος να γίνει βασιλιάς, ενώ επιστρέφει στην Αμερική προκειμένου να συναντήσει τον γιο που μαθαίνει ότι έχει. Στην ταινία ο Murphy συνεργάζεται εκ νέου με τους γνωστούς –από το αρχικό φιλμ- ηθοποιούς, όπως οι Arsenio Hall, James Earl Jones, Shari Headley και John Amos. Οι Wesley Snipes, Leslie Jones, Tracy Morgan, Jermaine Fowler περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο ανανεωμένο επιτελείο των ηθοποιών για τη συγκεκριμένη ταινία.

Δείτε εδώ το τρέιλερ