Εισβολή στο Καπιτώλιο: Τι σημαίνουν τα σύμβολα, οι χειρονομίες και οι σημαίες των εξτρεμιστών

Σημαίες και σύμβολα με ρατσιστικό περιεχόμενο «λευκής υπεροχής» και εξτρεμιστικών ομάδων εμφανίστηκαν μαζί με πανό Τραμπ 2020 και αμερικανικές σημαίες, στην εισβολή του Καπιτωλίου των ΗΠΑ την προηγούμενη Τετάρτη.

Οι φωτογραφίες αυτές αφηγούνται μέρος της ιστορίας ορισμένων από εκείνους που βρέθηκαν στο Καπιτώλιο εκείνη την ημέρα – από παθιασμένους αλλά ειρηνικούς υποστηρικτές του Τραμπ μέχρι ακροδεξιούς που έδειξαν το μίσος τους με τα σύμβολα τους και τις πράξεις τους.

Η ανάμειξη των συγκεκριμένων ομάδων είναι ένα ζήτημα το οποίο ανησυχεί τους ειδικούς σε θέματα εξτρεμισμού και μίσους.

Η πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων αποδείχθηκε ακριβώς το είδος της εκδήλωσης που συγκέντρωσε διάφορες ομάδες οι οποίες ασπάζονται παρόμοιες ριζοσπαστικές ιδέες. Η αρχική εκδήλωση, η οποία προωθήθηκε σε μεγάλο βαθμό και ενθαρρύνθηκε από τον Ντόναλτν Τραμπ, έδωσε σε όλες αυτές τις ομάδες ένα λόγο για να συσπειρωθεί.

«Αυτό ήταν ένα γεγονός που είχε σχεδιαστεί για να αντιταχθεί στα αποτελέσματα των ελεύθερων και δίκαιων δημοκρατικών εκλογών και της μετάβασης της εξουσίας που θα ακολουθούσε», δήλωσε ο Mark Pitcavage, ιστορικός και ειδικός στον εξτρεμισμό της Αντι-Δυσφημιστικής ένωσης.

Το CNN μίλησε με τον ιστορικό για τη σημασία των συμβόλων που είδαμε στην αιματηρή συγκέντρωση στο Καπιτώλιο.

Θηλειά και αγχόνη

Ενώ η θηλιά από μόνη της χρησιμοποιείται συχνά ως μορφή φυλετικού εκφοβισμού, ο Pitcavage πιστεύει σε αυτό το πλαίσιο οι αγχόνες προτείνουν τιμωρία για διάπραξη προδοσίας.

«Υποδηλώνει ότι οι εκπρόσωποι και οι γερουσιαστές που ψηφίζουν για να πιστοποιήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, και πιθανώς ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, διαπράττουν προδοσία και πρέπει να δικαστούν και να απαγχονσιτούν», εξηγεί. Αυτή η ρητορική προδοσίας εντοπίστηκε σε ακροδεξιά μηνύματα στο διαδίκτυο, ημέρες πριν την εκδήλωση.

Η σημαία των Three Percenters

Το Three Percenters (επίσης γνωστό ως III% ers, 3% ers ή Threepers) είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση και είναι αντικυβερνητικοί εξτρεμιστές. Το Three Percenters θεωρεί ότι υπερασπίζεται τον αμερικανικό λαό ενάντια στην τυραννία της κυβέρνησης.

«Επειδή πολλοί υποστηρικτές της πολιτοφυλακής υποστηρίζουν σθεναρά τον Πρόεδρο Τραμπ τα τελευταία χρόνια, το κίνημα αυτό δεν ήταν αντιτασσόταν τόσο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά κατεύθυνε την οργή του σε άλλους εχθρούς του, συμπεριλαμβανομένων των αριστερών, των μουσουλμάνων και των μεταναστών».

Το όνομα της ομάδας προέρχεται από έναν ανακριβή ισχυρισμό ότι μόνο το 3% των ανθρώπων στις αποικίες οπλίστηκαν και πολέμησαν ενάντια στους Βρετανούς κατά τη διάρκεια του Επαναστατικού Πολέμου.