Κορονοϊός: Περισσότερα από 60.000 ραντεβού για εμβολιασμούς σε ένα 24ωρο

Με ταχύτατους ρυθμούς ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 85 ετών. Μέσα σε ένα 24ώρο προγραμματίστηκαν περισσότερα από 60.000 ραντεβού, ενώ όσοι εμβολιάζονται θα λαμβάνουν και ψηφιακό πιστοποιητικό.

Στο ψηφιακό πιστοποιητικό, που θα λαμβάνει κάθε πολίτης που έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, σε ελληνικά και αγγλικά θα αναγράφονται όνομα, ΑΜΚΑ, η εταιρεία που παρασκεύασε το εμβόλιο και οι ημερομηνίες του εμβολιασμού, α’ και β’ δοση.

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, ο Πρωθυπουργός προτείνει στα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν, πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κοινούς κανόνες που θα διευκολύνουν την κυκλοφορία των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί σε όλα τα μέσα μεταφοράς, αεροπλάνα, πλοία και τρένα.

Η πρόταση του πρωθυπουργού αναμένεται να συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών στις 21 Ιανουαρίου.

Πήραν «φωτιά» τα ραντεβού

Με ταχύτατους ρυθμούς ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 85 ετών. Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της πλατφόρας, της άυλης συνταγογράφησης, είτε σε φαρμακεία και ΚΕΠ. Ο εμβολιασμός θα αρχίσει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.

Ήδη έως τις 4 το απόγευμα είχαν κλείσει το ραντεβού τους περίπου 60.000 άνθρωποι είτε μέσω μηνύματος επιβεβαίωσης στο 13034, είτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

«Επικοινωνούν μαζί μας και πολίτες άλλων ηλικιακών ομάδων και ρωτούν πότε θα εμβολιαστούν» ανέφερε ο αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Αδαμάντιος Ψαριανός.

Με ανάρτηση στο Twitter ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νεότερους να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους.