Ο ήλιος της επόμενης μέρας φώτισε τη μεγάλη καταστροφή, που υπέστη από τα πλημμυρικά φαινόμενα η Ανατολική Ροδόπη και συγκεκριμένα οι Δήμοι Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές.

Ζημιές υπάρχουν σε αρκετούς οικισμούς, σε σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους, δρόμους, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Οι μεγαλύτερες όμως εντοπίζονται στον οικισμό Λοφαρίου, όπου τα σπίτια που είναι κοντά σε παραπόταμο του Λίσσου πλημμύρισαν, καθώς το νερό επέστρεφε πίσω, αντί να κατευθύνεται προς την θάλασσα.

Το ύψος του νερού έφτασε ακόμα και τα δύο μέτρα. Οι άνθρωποι μόλις που πρόλαβαν να βγουν οι ίδιοι, κάποιοι βοηθώντας και τους ηλικιωμένους γονείς τους.

Σοκαρισμένοι οι ιδιοκτήτες μεγάλης κτηνοτροφικής μονάδας που αντίκρισαν νεκρά τα ζώα τους.

Πνιγμένα ζώα εντοπίστηκαν και στον οικισμό της Βέννας. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται πάνω από 300 νεκρά ζώα. Για το συγκεκριμένο θέμα ήδη έχει επιληφθεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Κάποιοι μαζί με τα ζώα τους έχασαν και τη φετινή σοδειά του καπνού, πάνω από 2 τόνους, που δεν πρόλαβαν να πουλήσουν, ενώ τοίχος που έπεσε του κατέστρεψε καινούργιο τρακτέρ, που λίγο καιρό πριν είχε αγοράσει.

Οι κάτοικοι του Λοφαρίου διαμαρτύρονται για το γεγονός που δεν εισακούονται εδώ και χρόνια για την ενίσχυση των αναχωμάτων στον ποταμό Λίσσο. Λένε ακόμα πως αν έγκαιρα γινόταν θραύση αναχωμάτων, το νερό θα κατευθυνόταν προς τον κάμπο και όχι προς τον οικισμό.

Στις δηλώσεις τους οι κάτοικοι αναφέρουν πως δεν έσπασαν τα αναχώματα για να κατευθυνθεί το νερό προς τον κάμπο

Τα Προβλήματα υδροδότησης παρατηρούνται στους οικισμούς, τρέχουν να προλάβουν τα συνεργεία του Δήμου Μαρωνείας-Σαππών.

Με απόφαση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαππών Ντίνου Χαριτόπουλου, τα σχολεία θα είναι κλειστά για 2 μέρες.