Προβλήματα και καταστροφές από την κακοκαιρία -Υπερχείλισε ο Γαλλικός ποταμός-Έρχονται κρύο και χιόνια

Αντιμέτωπη με σφοδρή κακοκαιρία βρίσκεται η χώρα. Στη δίνη της βρέθηκε χθες το απόγευμα ο νομός Έβρου. Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις υπερχείλισε ο Γαλλικός ποταμός στην περιοχή του δήμου Δέλτα της Θεσσαλονίκης και δόθηκε εντολή να κλείσει η επαρχιακή οδός, που συνδέει την οδό Πόντου με τη Σίνδο.

Δρόμοι και χωράφια πλημμύρισαν στην Αλεξανδρούπολη, ενώ δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στη Ροδόπη οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, εκτάσεις και σπίτια πλημμύρισαν.

Εικόνες καταστροφής και στα χωριά Τσιφλίκιο, Λύκειο και Αμάραντα. Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως το ύψος της βροχής που έπεσε κυμάνθηκε από 6.6 εκατοστά έως 8,6 εκ, δηλαδή περίπου 86 τόνους νερού ανά στρέμμα. Τα περισσότερα προβλήματα , όπως είπε, αντιμετωπίστηκαν, αλλά όλες οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή. Προτεραιότητα υπήρξε η διασφάλιση των ανθρώπινων ζωών αλλά τόνισε ότι και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο ζωικό κεφάλαιο και οι ανάγκες που προέκυψαν σε διάφορους δήμους θα καταγραφούν και θα αντιμετωπιστούν, εφ όσον θα υπάρξει μια πιο ακριβή εικόνα της κατάστασης.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν στη Θράκη