Αυστραλία/ Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Τρία αδέλφια, δύο κορίτσια ηλικίας 7 και 5 ετών, ένα αγόρι 3 χρονών και η μητέρα τους, 42 ετών, βρέθηκαν όλοι νεκροί, μέσα στο σπίτι τους στο Tullamarine Μελβούρνης.

Ο αναπληρωτής αστυνομικός Επίτροπος Ρόμπερτ Χιλ χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τραγικό».

«Αυτό είναι ένα τραγικό γεγονός, η απώλεια ζωής είναι τραγική σε κάθε περίσταση, αλλά όταν αφορά παιδιά, είναι ακόμα πιο συγκλονιστικό», δήλωσε ο κ. Χιλ. «Αυτοί οι άνθρωποι πέθαναν κάτω από ύποπτες συνθήκες.»

Η αστυνομία ανέφερε ότι για το συμβάν τους ειδοποίησε ο σύζυγος της γυναίκας και πατέρας των παιδιών, 48 ετών, ο οποίος και βοηθάει στις έρευνες του τμήματος ανθρωποκτονιών.

Η αστυνομία δεν ψάχνει κανέναν άλλο σε σχέση με τους θανάτους, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τον τρόπο που πέθαναν η μητέρα και τα τρία παιδιά. Ζήτησε επίσης να μην βιαστεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα, πριν ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα.

«Δεν πρέπει να εξαγάγουμε συμπεράσματα ότι ο άντρας μπορεί να είναι υπεύθυνος για ότι συνέβη. Γιατί μπορεί να είναι άδικο», είπε ο κ. Χιλ.

Ο αστυνομικός Επίτροπος τόνισε ότι η οικογένεια δεν είχε ιστορικό οικογενειακής βίας και όταν ερωτήθηκε κατά πόσο πρόκειται για περίπτωση δολοφονίας – αυτοκτονίας, είπε ότι είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται.

Γείτονες περιέγραψαν την μητέρα και τα τρία παιδιά, ως μια ιδιαίτερα χαρούμενη και ευγενική οικογένεια.