Γιάννης Γκέλιος για αποκλεισμό Μπάγερν στην ΕΡΤ Σερρών: «Ζω ένα όνειρο και το απολαμβάνω»

Το όνειρό του ζει από χθες το βράδυ ο Γιάννης Γκέλιος.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας με καταγωγή από το Δασοχώρι Σερρών ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ιστορική πρόκριση της ομάδας του, της Χόλσταϊν Κίελ επί της Μπάγερν Μονάχου, στο κύπελλο Γερμανίας, με 6-5 στα πέναλτι, με τον Γιάννη Γκέλιο να αποκρούει αυτό του Μαρκ Ρόκα και να αφήνει την κάτοχο του τίτλου εκτός διοργάνωσης.

Ο Γιάννης Γκέλιος μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη μεγάλη πρόκριση της ομάδας του:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου. Δεν παίζεις κάθε μέρα με τη Μπάγερν και να την βγάζεις εκτός κυπέλλου και ειδικά από τον δεύτερο γύρο. Μετά το ματς ένιωσα χαρούμενος, αλλά ήμουν και εξαντλημένος από την πίεση που είχα πριν από το παιχνίδι. Είναι λογικό γιατί παίζαμε με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενος και η ομάδα μου το ίδιο που καταφέραμε και περάσαμε στον επόμενο γύρο».

Για την διαδικασία των πέναλτι:  

«Σε όλα τα πέναλτι, εκτός από ένα, έπεσα στη σωστή γωνιά. Το τελευταίο ήταν και το τυχερό θα έλεγα. Τα πέναλτι είναι 50-50. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα στα πέναλτι. Απλά, κοιτάς λίγο τον παίκτη, λίγο πώς παίρνει φόρα, και στο περίπου μπορείς να φανταστείς πού θα στείλει τη μπάλα».

Για το πώς ένιωσε μετά την απόκρουση:

«Εκείνη τη στιγμή χάρηκα αλλά δεν ήθελα να το δείξω. Περίμενα να πετύχει και ο συμπαίκτης μου το γκολ ώστε να ξεσπάσω τελείως μετά».

Τι σημαίνει αυτή η επιτυχία για αυτόν:

«Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι για πρώτη φορά σε αυτήν τη θέση. Είναι κάτι πολύ καινούριο για μένα. Σίγουρα νιώθεις ωραία, χαρούμενος, τα πάντα, αλλά δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι που το κερδίσαμε έχοντας από την πλευρά μας και λίγο την τύχη. Θα απολαύσω αυτήν τη μέρα».

Για το αν το περίμεναν:

«Εμείς μπήκαμε στο παιχνίδι με τη σκέψη ότι δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Όποιος παίζει με τη Μπάγερν, με αυτό το συναίσθημα πρέπει να μπαίνει στο ματς. Εμείς μπήκαμε, παίξαμε καλά και στο τέλος πήραμε την πρόκριση»

Για το αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα να παίξει ποδόσφαιρο:

«Ναι, γιατί όχι; Θα ήθελα να έρθω. Αν προκύψει κάτι θα το ήθελα πολύ. Όπως να ξαναφορέσω τη φανέλα της Εθνικής».

Για το πού αφιερώνει την πρόκριση:

«Στην οικογένειά μου γιατί αυτή είναι που με στηρίζει πάντα».

Για τα πολλά συγχαρητήρια και τις πολλές προσκλήσεις για συνεντεύξεις που δέχεται:

«Από το πρωί το κινητό μου δεν έχει σταματήσει. Δεν κοιμήθηκα καθόλου χθες το βράδυ λόγω της υπερέντασης και γενικά όταν παίζουμε βραδινά ματς, δύσκολα κοιμάμαι. Ένα παραπάνω χθες, κύπελλο, Μπάγερν, πρόκριση, πού να κοιμηθείς μετά. Δέχομαι από παντού μηνύματα. Ζω ένα όνειρο».