Επαρκής ο αριθμός εμβολίων στη Βρετανία για τους υγειονομικούς και τους άνω των 70

Ανταπόκριση, Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Εικοσιένα  εκατομμύρια δόσεις εμβολίου βρίσκονται ήδη στην Βρετανία αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Mail υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός αυτός είναι επαρκής για να επιτευχθεί ο στόχος του εμβολιασμού  των ατόμων άνω των 70 ετών και του προσωπικού υγείας  έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Τα εμβόλια θα διατεθούν τις επόμενες δυο εβδομάδες ενώ παράλληλα τα κέντρα εμβολιασμού θα λειτουργούν όλο το 24ωρο .

Χθες ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε  ότι υπάρχει  «ουσιαστικός» κίνδυνος το NHS να εξαντληθεί από κρεβάτια εντατικής θεραπείας, την χειρότερη ημέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε περισσότερους από 1500 θανάτους

Ωστόσο νέα μελέτη δείχνει ότι όσοι νόσησαν από τον COVID-19 έχουν ανοσία για αρκετούς μήνες, αλλά μπορούν να ξανά μολυνθούν και να μεταδώσουν τον ιό.

Η έκθεση της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) δείχνει ότι τα αντισώματα από προηγούμενες μολύνσεις κορονοϊού παρέχουν προστασία 83% για τουλάχιστον πέντε μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι από αυτούς που προσβλήθηκαν από την ασθένεια στο πρώτο κύμα μπορεί να είναι ευάλωτοι στο δεύτερο.