Ν.Νίτσας : “Να ολοκληρωθεί άμεσα ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών”

«Ακόμη μια φορά η πολιτεία αντιμετωπίζει απαξιωτικά τους ιδιώτες γιατρούς» δηλώνει σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Νίτσας.

«Η… πολυαναμενόμενη εμβολιαστική κάλυψη των ιδιωτών γιατρών ξεκίνησε σήμερα στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης μας -για τους ιατρούς συνεργάτες τους- και μέσω της πλατφόρμας η υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό όλων των ιδιωτών γιατρών κατά προτεραιότητα… δεν τηρήθηκε, καθώς το σύστημα των ραντεβού δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, με αποτέλεσμα να δίνονται ραντεβού σε γιατρούς  και τις αρχές… Μαρτίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα τονίζει  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου όλα είχαν συμφωνηθεί εδώ και λίγες ημέρες με τις υγειονομικές αρχές και το υπουργείο υγείας. Όπως αναφέρει «ο ΙΣΘ σε συνεργασία με την 3η και την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης είχε εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού όλων των ιδιωτών γιατρών ο οποίος θα ολοκληρωνόταν ως το Σάββατο 16/1 στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Παπαγεωργίου» και «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» με εμβολιασμό 2000 συναδέλφων οι οποίοι αιτήθηκαν να εμβολιασθούν. Αντ’ αυτού, αποφασίστηκε από το υπουργείο η ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας «Ας καταλάβουν όλοι οι συναρμόδιοι ότι ΥΓΕΙΑ και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…».