Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα με την Ολυμπιονίκη Σ. Μπεκατώρου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου αύριο Δευτέρα, στις 14:00.

Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων που επέφερε η δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίησή της, πριν απο 23 χρόνια, από παράγοντα της ιστιοπλοΐας.

Υπενθυμίζεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών γνωστοποίησε ότι διατάζει αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα, και τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα κληθεί να καταθέσει η Ολυμπιονίκης.

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου οδήγησαν άλλες τρεις διακεκριμένες αθλήτριες να καταγγείλουν ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά παλαιότερα από παράγοντες των ομάδων τους, ενώ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία επισήμανε την ανάγκη να σπάσει η σιωπή σχετικά με το έγκλημα της σεξουαλικής βίας.

Ο φερόμενος ως βιαστής της κας.Μπεκατώρου ζήτησε να περιμένουν όλοι από τη δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, ενώ αποπέμφθηκε από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και η ΝΔ ανέστειλε κάθε κομματική του ιδιότητα.