Λ. Αυγενάκης: Οι εξελίξεις μας συγκλόνισαν και μας ενεργοποίησαν

Στον εισαγγελέα καταθέτει αύριο Τετάρτη η Σοφία Μπεκατωρου με αφορμή την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. «Σπάμε τη σιωπή» το μήνυμα της αθλήτριας και ήδη το παράδειγμα της ακολουθούν κι άλλες γυναίκες που βίωσαν κάτι ανάλογο. «Οι εξελίξεις μας συγκλόνισαν και μας ενεργοποίησαν» είπε ο υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης μετά από συνάντηση που είχε με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ντόμινο εξελίξεων και στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό το βάρος των αποκαλύψεων. Σε έκτακτη συνεδρίασή του, χθες το βράδυ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στις 14 Μαρτίου. Ακόμη, αποφάσισε να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις τριών μελών του και να τα αντικαταστήσει από αναπληρωματικά, μέχρι τις εκλογές.

Χθες η Σοφία Μπεκατώρου έγινε δεκτή από την πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία ζήτησε να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών. «Δικαιώνετε την απόφασή μου να καταγγείλω τη νομική και ηθική απαξία του εγκλήματος που διαπράχθηκε εις βάρος μου. Μου δίνετε την ευκαιρία να μεταφέρω σε κάθε θύμα, ότι η νίκη και η επούλωση των πληγών από το έγκλημα αυτό, που δεν το γιατρεύει ο χρόνος, είναι η δημόσια αποκάλυψη και η τιμωρία του. Η αποσιώπησή του είναι οδυνηρή και δεν επιτρέπει να πολεμήσουμε την εξάλειψη του εγκλήματος στις ρίζες του, με ανοχή και αδιαφορία» ανέφερε σήμερα με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η χρυσή ιστιοπλόος.

Κυρία Πρόεδρε,

σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή σας. Δικαιώνετε την απόφασή μου να καταγγείλω τη νομική και ηθική…

Δημοσιεύτηκε από Sofia Bekatorou