Με επιτυχία η πρώτη αποσωλήνωση ασθενούς από την ΜΕΘ COVID στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Συνεχίζονται και σήμερα (Παρασκευή) στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας -βάσει των ραντεβού που έχουν κλεισθεί στη σχετική πλατφόρμα- οι εμβολιασμοί κατά του Covid 19, που αφορούν σε αυτή τη φάση, σε ηλικιωμένους άνω των 85 ετών.

Την ίδια στιγμή ακόμα 2 νέα κρούσματα ανακοίνωσε για τη Μεσσηνία χθες ο ΕΟΔΥ ενώ στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου το τελευταίο 24ωρο, επιβεβαιώθηκαν 17 συνολικά νέα κρούσματα: 7 στη Λακωνία, 4 σε Κορινθία και Αρκαδία και 2 στην Αργολίδα. Στην Τρίπολη και στην Αργολίδα μάλιστα λόγω κρουσμάτων έχουν ανασταλεί τα μαθήματα σε τμήματα τάξεων 2 δημοτικών σχολείων της Τρίπολης, ενός δημοτικού στο Άργος και ενός στο Ναύπλιο.

13 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στην κλινική Covid 19 του νοσοκομείου της Καλαμάτας ενώ χθες γιατροί της ΜΕΘ του ιδρύματος αποσωλήνωσαν επιτυχώς ασθενή ο οποίος παρέμενε διασωληνωμένος επί δέκα μέρες και ο οποίος εξήλθε από τη μονάδα. Ο ασθενής θα παραμείνει ωστόσο στην κλινική του Νοσοκομείου για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση. Πρόκειται για την πρώτη αποσωλήνωση ασθενούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας που πραγματοποιείται από την έναρξη λειτουργίας της (φωτό).

Επαναλειτούργησε χθες σύμφωνα με τα οριζόμενα από τη νομοθεσία λόγω πανδημίας, η Αγορά στο Δημοτικό Εμπορικό Κέντρο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα.Η λειτουργία της Αγοράς έγινε με την παρουσία και της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία επέβλεπε τα μέτρα που προβλέπονται από το νόμο, όπως η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας σε πάγκους, εμπόρους και επισκέπτες και η χρήση μασκών. Επίσης στο συγκεκριμένο χώρο διενεργήθηκαν χθες 80 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού με τ΄αποτελέσματα να είναι όλα αρνητικά.

Rapid tests ανίχνευσης του ιού Covid-19 τόσο για το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της σχολικής μονάδας όσο και για όποιον πολίτη το επιθυμεί, διενεργούν για μια ακόμα φορά σήμερα τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στα Ακοβίτικά της Καλαμάτας. Η διαδικασία των ελέγχων με τη μέθοδο του drive through εξελίσσεται από τις 8.30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, με τα αυτοκίνητα των ενδιαφερομένων να εισέρχονται στο χώρο της σχολικής μονάδας από την κεντρική είσοδο.