Τι θα γίνει με το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων – Έκτακτη συνεδρίαση των επιδημιολόγων

Συνεδριάζουν αύριο το απόγευμα εκτάκτως οι επιδημιολόγοι που είναι μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Στο τραπέζι θα τεθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 24ωρων και κυρίως η επιβάρυνση που υπάρχει στην Αττική αλλά και το θέμα των κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους από τη Βρετανία που αυξάνονται.

Οι επιδημιολόγοι, θα κάνουν μία εισήγηση στην κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την Παρασκευή όπου θα εξεταστεί εκ νέου το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων που έχει αποφασιστεί για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου. Υπάρχουν φωνές στην Επιτροπή που λένε ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια δεν πρέπει να ανοίξουν. Η Επιτροπή θα διαμορφώσει την εισήγηση της προς την κυβέρνηση.

Γενικότερα υπάρχει ένας προβληματισμός για το ιϊκό φορτίο της Αττικής και κάποιων άλλων περιοχών και η επιβάρυνση αυτή αποτυπώνει την εικόνα της εβδομάδας από τις 11-18 Ιανουαρίου, δηλαδή την εβδομάδα που άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες αλλά αυξήθηκε η κινητικότητα των γονέων και γενικότερα υπήρξε μία χαλάρωση.

Η εικόνα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου θα αποτυπωθεί επιδημιολογικά την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σμαράγδα Αγορογιάννη, από τα 858 νέα σημερινά κρούσματα, περίπου τα μισά καταγράφονται στην Αττική όπου τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 2000.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη