Άννα Αδριανού για MeToo – «Άτομα με μεγάλες διαταραχές» όσοι κατηγορούνται

Για το ελληνικό #MeToo και τις καταγγελίες που συγκλονίζουν τον χώρο του θεάματος μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η σεναριογράφος και ηθοποιός Άννα Αδριανού.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις στον καλλιτεχνικό χώρο, την σεξουαλική παρενόχληση και τη βία διαφόρων μορφών είπε: «(…)δεν το αντιμετωπίζει μόνο το θέατρο, απλώς, από τη στιγμή που άνοιξαν το στόμα τους κάποιοι άνθρωποι, ασχολήθηκαν τα Μέσα και οι δημοσιογράφοι μαζί τους.

Ήταν καλό που άνοιξαν τα στόματα αυτά κι έγιναν οι καταγγελίες» είπε η ίδια προσθέτοντας, «Αυτά συμβαίνουν σε όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα, κι ειδικά σ’ αυτά που κάποιοι άνθρωποι αποκτούν εξουσία απέναντι στους άλλους εργαζομένους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την εξουσία αυτή, γιατί έχουν δικά τους θέματα και προβλήματα».

Η ίδια αναφέρθηκε στους θύτες χαρακτηρίζοντας τους «άτομα με μεγάλες διαταραχές». Συγκεκριμένα η Άννα Αδριανού δήλωσε: «Αυτές οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν, ήταν άτομα που είχαν μεγάλες διαταραχές, δεν μπορεί ο άλλος να είναι καλά και να τα κάνει αυτά.

Όσο για τη σεξουαλική παρενόχληση, το βρίσκω γελοίο, γιατί ο καθένας στην εποχή μας, μπορεί να βρει το σεξ οπουδήποτε, με ό,τι γούστα κι αν έχει, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τη δουλειά του γι’ αυτό. Ο λόγος που το κάνει, είτε πρόκειται για σεξουαλικής μορφής παρενόχληση, είτε πρόκειται για κακοποίηση λεκτική ή συμπεριφοράς, είναι γιατί του αρέσει η ιδέα να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του, να μειώσει, να πατήσει και να εκμηδενίσει τον εργαζόμενο που βρίσκεται στο έλεός του» είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν είναι γυναίκα, πολλές φορές είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, γιατί νομίζω ότι σεξουαλική παρενόχληση έχουμε υποστεί όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή, οπουδήποτε, σε πάρα πολλές στιγμές της ζωής μας» πρόσθεσε η ίδια.

Όσο για το αν η ίδια έχει βιώσει ανάλογα περιστατικά στον χώρο εργασίας, απάντησε: «Όχι στη δουλειά μου, ποτέ δεν είχα μέσα από εκεί, είχα εξαιρετικές συνεργασίες και συμπεριφορές, αλλά θυμάμαι, όταν ήμουν πιο μικρή, που ήμουν και πιο φοβισμένη, γιατί ο φόβος τραβάει αυτούς τους ανθρώπους, μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στον δρόμο, σε διάφορα περιβάλλοντα, όχι να επιχειρήσει κάποιος να με βιάσει, αλλά ακόμα κι ο τρόπος που σε κοιτάζει κάποιος ή σου εκφράζει την επιθυμία του, άμα είσαι νέο κορίτσι είναι τραυματικός και βίαιος».