Σάκκαρη: Υπόκλιση στην ελληνίδα αθλήτρια από τα αστέρια του παγκοσμίου τένις

Μέρες δόξας ζει το ελληνικό τένις, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να έχουν μπει δυναμικά στο 2021 και να έχουν πετύχει μεγάλες νίκες κόντρα σε μεγαθήρια του παγκοσμίου τένις.

Στο Αυστραλιανό Οπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μια ανεπανάληπτη ανατροπή απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρώτου Γκραντ Σλαμ της φετινής σεζόν. Χθες, η Μαρία Σάκκαρη με μια επική εμφάνιση ισοπέδωσε με 6-0, 6-4 το Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ναόμι Οσάκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά που πραγματοποιείται στο Μαϊάμι.

Αυτή ήταν η 12η top-10 νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία στην καριέρα της έχει κερδίσει πολύ μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις, όπως είναι οι Σερένα Γουίλιαμς, Καρολίνα Πλίσκοβα, Πέτρα Κβίτοβα, Αρίνα Σαμπαλένκα, Ελίνα Σβιτόλινα και Σοφία Κενίν, ενώ χθες όπως προαναφέραμε υπέταξε την Οσάκα. Την δεύτερη καλύτερη τενίστρια στον κόσμο. Κάτοχο 4 τίτλων Γκραντ Σλαμ και νικήτρια του φετινού Αυστραλιανού Οπεν. Μια τενίστρια που φέτος είχε 13 νίκες σε 15 ματς.