Τσίπρας : Το success story Μητσοτάκη κατέστρεψε την «εμπιστοσύνη»

Έλλειψη ενσυναίσθησης και δυσανεξία στην κριτική καταλόγισε ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη μιλώντας στη Βουλή. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πολλαπλασιαστή» της κρίσης και της πανδημίας την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Να διαφωνήσουμε αλλά με σεβασμό στην αλήθεια και τις ανάγκες των ανθρώπων. Με σεβασμό στους νεκρούς και σε όσους δοκιμάζονται σκληρά στα νοσοκομεία. Με σεβασμό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που βλέπουν το εισόδημα εξανεμίζεται» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ήρθατε να παρουσιάσετε ένα success story. Θυμάστε τον κ. Σαμαρά; Δεν θα αμφισβητήσω ότι η κοινωνία έχει ανάγκη μια νέα αισιοδοξία. Δεν θα δημιουργηθεί όμως με ρητορικά σχήματα και διαγγέλματα, με ανούσιες αντιπαραθέσεις, διώξεις πολιτικών αντιπάλων, ανούσιες δίκες, αστυνομική καταστολή και καταιγισμό προπαγάνδας. Τον εξοργίζουν τον πολίτη όλα αυτά».

«Η πραγματικότητα είναι σκληρή για να παίζουμε παιχνίδια πολιτικής επικοινωνίας. Οι πολίτες απαιτούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τους καταλάβουμε και να τους σεβαστούμε. Να δράσουμε ακόμα και να παραμερίσουμε υπαρκτές διαφωνίες αν αυτό είναι αναγκαίο για να λύσουμε τα προβλήματα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική για «μακάβρια λογιστική» και «μακάβριο μέσο όρο» επειδή «είμαστε λέει καλύτερα από τις άλλες χώρες. Αυτή τη σύγκριση θα κάνουμε εδώ; Είναι δυνατόν οι άνθρωποι πεθαίνουν και αγωνιούν και οι αριθμοί ευημερούν».

«Καταστρέφετε το κεφάλαιο ζωής που είναι απαραίτητο για να υπερβεί η χώρα την κρίση. Καταστρέψατε την κρίσιμη λέξη «εμπιστοσύνη»» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Ποια εμπιστοσύνη να σας έχουν κ. Μητσοτάκη όταν οι πολίτες παρακολουθούν διαχειριστική ανεπάρκεια, αντιφάσεις και μοιράζετε υποσχέσεις σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων για την «Ελλάδα του 2.0″».