MasterChef: Ο νικητής του mystery box και του μεγάλου πλεονεκτήματος

Το παιχνίδι φέτος παίζεται αλλιώς στο Masterchef.

Δοκιμασία mystery box για να βρεθεί ο ένας που θα πάρει ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα στην επόμενη διαδικασία είχε το αποψινό (5/4) επεισόδιο του MasterChef, με τους κριτές να δυσκολεύουν κι άλλο τα πράγματα.

Ενώ στο σπίτι έγιναν συζητήσεις για επιστροφές και άπαντες περίμεναν ότι σήμερα θα έβλεπαν παλιά γνώριμα πρόσωπα μπροστά τους, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Πάνος Ιωαννίδης, είχαν άλλα σχέδια.

Οι 10 μάγειρες μπήκαν στην κουζίνα και είδαν τα κουτιά, τα οποία όταν τα άνοιξαν ήταν γεμάτα υλικά. Συγκεκριμένα κάτω από το κουτί βρίσκονταν 40 υλικά τα οποία το καθένα «μέτραγε» για 3 λεπτά.
«Θέλουμε ένα αλμυρό και ένα γλυκό πιάτο.

Ο χρόνος που θα έχετε αρχικά θα είναι μηδέν λεπτά. Όσο αφαιρείτε υλικά θα παίρνετε χρόνο», εξήγησαν οι κριτές οι οποίοι δοκίμασαν από όλα τα πιάτα, με τους παίκτες να κινούνται πάνω κάτω στον ίδιο χρόνο, γύρω δηλαδή στη μία ώρα.

Η διαδικασία ξεκίνησε διαδοχικά για τους διαγωνιζόμενους με τελευταίο τον Νίκο Σκορδάκη, ο οποίος για ένα σκορδάκι που κράτησε, «πλήρωσε» 3 λεπτά παραπάνω από τους υπόλοιπους, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να τον πειράζει σε όλη τη διάρκεια της αναμονής.

Ο Τζαμάλ θέλησε να μοιραστεί ένα ανέκδοτο με τον Σωτήρη Κοντιζά αλλά ο σεφ το ήξερε. Ανούς και Τζαμάλ σκέφτηκαν τα ίδια πιάτα και ο Σωτήρης Κοντιζάς του έβαλε… ιδέες του Παναγιώτη.
Η σειρά ήταν του Πάνου Ιωαννίδη να περάσει από τους πάγκους.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε την γύρα του από τους πάγκους για να τσεκάρει την πορεία των παικτών.

Οι κριτές ξεκίνησαν να δοκιμάζουν τα πιάτα με πρώτα αυτά της Λίας, μένοντας ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την προσπάθειά της. Στα πιάτα του Τζαμάλ δεν υπήρχε ισορροπία,  ενώ θετικά λόγια ακούστηκαν και για την Ανούς. Την αποθέωση γνώρισε ο Παύλος!

Η σειρά για δοκιμή ήταν της Μαρίας, με τα πράγματα ωστόσο να μην πηγαίνουν καλά στην ποσότητα και το στήσιμο, αλλά όχι στη γεύση. Η Μαργαρίτα έφτασε απογοητευμένη στους κριτές και μίλησε για κατρακύλα. «Νόστιμη αλλά επίπεδη προσπάθεια», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ο οποίος τη συμβούλευσε να μην τη βαραίνουν οι «κακές μέρες».

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μίλησε για στεγνά αλλά συμπαθητικά πιάτα του Τζιοβάνι, με το γλυκό του ωστόσο να χαρακτηρίζεται ως ορεκτικό.

Το γλυκό του Στέφανου ήταν συνηθισμένο και βιαστικό, ενώ η σάλτσα από το αλμυρό ήταν καμένη.

Τα πιάτα του Διονύση έφεραν γέλιο και συγκρίσεις, με το αλμυρό να μοιάζει με παιδικό πιάτο. «Όχι» για το αλμυρό και «ναι» στο γλυκό. Όσον αφορά στις προσπάθειες του Νίκου, το ψήσιμο στο ψάρι ήταν το καλύτερο που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο παιχνίδι, ενώ το γλυκό δεν άρεσε.

Μπροστά στους κριτές με τα καλύτερα πιάτα βρέθηκαν η Ανούς και ο Παύλος με το πλεονέκτημα να παίρνει τελικά ο Παύλος!

Το πλεονέκτημά του φυσικά δεν το έμαθε την ίδια μέρα! Προσεχώς…