Βαθμός «χρυσάφι» για Σοσιεδάδ (1-1)

Τέσσερις μέρες μετά τον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου, Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο τα… είπαν ξανά, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Τα πάντα συνέβησαν στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη νίκη με την ισοπαλία να κρατά τους Κυπελλούχους στο +10 από την Μπιλμπάο και παράλληλα να τους επαναφέρει στις θέσεις της Ευρώπης.

Στο 85′ η Μπιλμπάο άνοιξε το σκορ με τον Μπερενγκέρ να βγάζει σέντρα και τον Βιγιαλίμπρε με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας να κάνει το 0-1 αλλά τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση. Ο Λόπεθ έκανε μια σέντρα σουτ με την μπάλα να παίρνει φάλτσο και να καταλήγει στα δίχτυα.

Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Θουμπελδία, Λε Νορμάντ, Ελουστόνδο (62′ Γκοροσαβέλ), Μουνιόθ (33′ Μονρεάλ), Γκεβάρα, Μπαρενετσέα, Θουμπιμέντι, Κάρλος Φερνάντεθ (70′ Ρομπέρτο Λόπεθ), Οϊαρθάμπαλ (62′ Γιανουζάι), Ισάκ (70′ Πόρτου)

Μπιλμπάο: Ουνάι Σιμόν, Ντε Μάρκος (45′ Κάπα), Γεράι (14′ Ουνάι Νούνιεθ), Ινίγο Μαρτίνεθ, Γιούρι (50′ Μπαλενθιάγα), Ντάνι Γκαρθία, Βενθεδόρ, Μπερενγκέρ, Μουνιαΐν (69′ Λέκουε), Ραούλ Γκαρθία (69′ Βιγιαλίμπρε), Ινιάκι