Κυπαρισσία: «Τώρα που σε σκότωσα πάρε τηλέφωνο την αστυνομία» – Νέες μαρτυρίες για τη δολοφονία

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Κυπαρισσίας από την εν ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος κινητής τηλεφωνίας από τον 72χρονο συνταξιούχο λαχειοπώλη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 72χρονος παραμένει αμετανόητος, δηλώνοντας ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών ότι ήταν «θέμα τιμής». Μάλιστα, ο δράστης αρνήθηκε την εκπροσώπησή του από δικηγόρο, ζητώντας να του επιβληθεί η ανώτερη ποινή για την πράξη του, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Ακόμα πιο συγκλονιστική είναι η διαπίστωση του ιατροδικαστή Καλαμάτας Γιάννη Δούζη ότι αν η μοιραία σφαίρα είχε σταματήσει μισό εκατοστό πιο μπροστά ο άτυχος πατέρας ενός παιδιού μόλις δύο ετών θα ζούσε σήμερα.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή στο τοπικό σάιτ tharrosnews.gr μιας βιολόγου η οποία βρέθηκε έξω από το κατάστημα την ώρα της δολοφονίας και αναφέρει ότι άκουσε τον 72χρονο να φεύγει προς την πόρτα φωνάζοντας: «Τώρα που σε σκότωσα, πάρε τηλέφωνο στην Αστυνομία. Που θα μου πεις εμένα ότι με γράφεις…».

Ο 72χρονος εμφανίσθηκε ενώπιον του εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής και του ασκήθηκαν διώξεις. Τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί δείχνουν πως όλα ξεκίνησαν από ένα λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ ύψους 175 ευρώ, τον οποίο ο 72χρονος θεώρησε υπερβολικό.

Θρήνος στην κηδεία

Η Κυπαρισσία από προχθές πενθεί το χαμό του 39χρονου. Κάτοικοι κι επαγγελματίες ήταν συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι, ενώ στο κατάστημα του 39χρονου από το πρωί ο κόσμος τοποθετούσε λουλούδια και κεράκια για καλό ταξίδι και ανάπαυση της ψυχής του.

Χθες το απόγευμα, θρήνος και οδύνη στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία από το Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, με τήρηση των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του αδικοχαμένου πατέρα, τον οποίο όλοι χαρακτήριζαν ευγενικό και πράο. Οδυνηρός δε ο τελευταίος αποχαιρετισμός στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου. Χθες ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, η οποία εκφράζει την οδύνη της για το θλιβερό συμβάν, κάνοντας λόγο για τραγική απώλεια.

Βίντεο-ντοκουμέντο

Το βίντεο – ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA από τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας του 39χρονου είναι αποκαλυπτικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Το φονικό έγινε μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα για έναν λογαριασμό των 140 ευρώ…

Στο βίντεο φαίνεται να μπαίνει στο κατάστημα 72χρονος, αποφασισμένος να σκοτώσει. Εκείνη την ώρα, μέσα στο μαγαζί ήταν τρεις πελάτες και ο άτυχος 39χρονος.

Ο δράστης κραδαίνει το όπλο και σημαδεύει. Πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής τον άτυχο άνδρα και είχαν μια μικρή στιχομυθία.

Τότε, χωρίς ίχνος δισταγμού και με απόλυτη ψυχραιμία, ο 72χρονος τον πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα.

Ύστερα, αποχώρησε σαν μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα, με τους πελάτες να τον κοιτάζουν έντρομοι και σοκαρισμένοι.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο ηλικιωμένος άνδρας αφού διαπληκτίστηκε κατά την πρώτη επίσκεψη του στο κατάστημα με το θύμα για έναν λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ ύψους 175 ευρώ, έφυγε από το μαγαζί απειλώντας τον 39χρονο ότι θα επιστρέψει αργότερα έχοντας μαζί του το όπλο του.

Λίγο αργότερα, επέστρεψε με ένα ταξί και κρατώντας ένα περίστροφο στα χέρια κατευθύνθηκε προς το κατάστημα του 39χρονου. Εντός του μαγαζιού βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης και δύο γυναίκες υπάλληλοι, ενώ στην είσοδο περίμενε ένας πελάτης για να μπει.

Ο 72χρονος χωρίς να ψελλίσει έστω και μια κουβέντα κινήθηκε με γοργό βηματισμό προς το σημείο που βρίσκονταν το θύμα. Όταν έφτασε σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων σήκωσε το περίστροφο και πυροβόλησε τον 39χρονο στην κοιλιακή χώρα. Η σφαίρα βρήκε το θύμα στην κεντρική αορτή, γεγονός που απέβη μοιραίο για τον 39χρονο πατέρα ενός παιδιού 20 μηνών.