Τσιτσιπάς: «Εμπνέομαι από τους παίκτες που βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη»

Στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open επί του Γιανίκ Σίνερ αναφέρθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μίλησε και για το καταπληκτικό σερί που «τρέχει».

«Ήταν κλειστός αγώνας. Είχε αρκετές ευκαιρίες να σπάσει το σερβίς μου. Εγώ αξιοποίησα τις ευκαιρίες μου και αυτό ήταν πολύ κρίσιμο για το ματς. Ένιωσα πιο ελεύθερος στο γήπεδο, νομίζω περισσότερο από εκείνον που έπαιζε με μεγαλύτερη ασφάλεια στα χτυπήματά του.

Αυτό μου έδωσε το πλεονέκτημα. Ήμουν επιθετικός στη μεριά του forehand και σέρβιρα καλά. Αυτά τα δυο έκανα πολύ καλά σήμερα», ανέφερε αρχικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ενώ στη συνέχεια μιλώντας για το σερί του 9-0 νικών με 17-0 σετ είπε:

«Πολλές φορές οι άνθρωποι απλά κουραζόμαστε με την ίδια ρουτίνα και την επανάληψη των ίδιων πραγμάτων, είναι όμως πολύ σημαντικό να το αναπτύξουμε και να δουλέψουμε με αυτό, γιατί κάποιες φορές τα πράγματα έτσι λειτουργούν και βγαίνουν καλά αποτελέσματα από αυτό.

Δεν υπήρξα και ο πιο συνεπής παίκτης στο tour, υπάρχουν παίκτες ψηλότερα από εμένα στην κατάταξη που τα πήγαν καλύτερα με αυτό, αλλά εμπνέομαι απ’ αυτούς, γιατί κάνουν τη δουλειά τους τόσο καλά».