Σφοδρή επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου για τη δήλωση αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων εξαπέλυσε ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν σε ανάρτησή του στο twitter χαρακτηρίζει ανήθικη τη στάση του Τζο Μπάιντεν και τονίζει ότι ο Ερντογάν ζήτησε να συσταθεί μια κοινή ιστορική επιτροπή για να ερευνήσει τα γεγονότα του 1915.

«Ο πρόεδρος μας ζήτησε να συσταθεί μία κοινή ιστορική επιτροπή για να ερευνήσει τα γεγονότα του 1915, αλλά αυτοί που φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια με έγγραφα, δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση μας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υιοθέτησε μία ανήθικη στάση, αγνοώντας τα γεγονότα» γράφει στο λογαριασμό του στο twitter ο κ. Καλίν.

Μάλιστα χτες ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει την διόρθωση της δήλωσης Μπάιντεν λέγοντας:

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε έντονα αυτήν τη δήλωση, η οποία αντικατοπτρίζει τις συκοφαντίες κακόβουλων κύκλων, των οποίων η μόνη ατζέντα είναι η εχθρική στάση προς τη χώρα μας. Η λεγόμενη «γενοκτονία» που προβάλλεται στη δήλωση στερείται βάσης και επιστημονικών αποδείξεων που απαιτούνται από το Διεθνές Δίκαιο. Τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να μελετηθούν από τους ιστορικούς. Τα στενά συμφέροντα της πολιτικής συγκυρίας δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τα ιστορικά γεγονότα».