ΟΣΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει ότι προμηθεύεται γάντια προστασίας σε τετραπλάσια τιμή – Ζητά εξηγήσεις από τον Κώστα Καραμανλή

Να δώσουν «εξηγήσεις» για την προμήθεια γαντιών προστασίας για τις Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ ΑΕ), σε υψηλότερη τιμή από εταιρεία στις Σέρρες, καλούν τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και την ΟΣΥ, με ανακοίνωσή τους, οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης.

«Μέσα Μαρτίου 2020. Η πανδημία βρίσκεται και στην Ελλάδα. Στις 16 και 18 του μήνα, η ΟΣΥ ΑΕ, με δύο αλλεπάλληλες παραγγελίες, προμηθεύεται 470 χιλιάδες γάντια προς 3 και 4 ευρώ την 100άδα, αντίστοιχα, από εταιρεία στην Αθήνα. Λίγο αργότερα κι ενώ η πανδημία συνεχίζεται, η ΟΣΥ ΑΕ αποφασίζει να προχωρήσει σε νέα παραγγελία. Αλλάζοντας, όμως, προμηθευτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και επισημαίνεται πως «βρίσκει μια εταιρεία από τις Σέρρες, εντελώς τυχαία θέλουμε να ελπίζουμε στην εκλογική περιφέρεια του εποπτεύοντος υπουργού Κ. Καραμανλή, η οποία κατασκευάζει/εμπορεύεται έπιπλα και μόλις (Ιούλιος 2020) έχει επεκτείνει το καταστατικό της για την εμπορία και ειδών-μέσων ατομικής προστασίας».

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προμηθεύεται «12 χιλιάδες κουτιά γάντια (των 100 τεμαχίων) προς 10 ευρώ το κουτί στις 4 Αυγούστου 2020» και «16 χιλιάδες κουτιά γάντια (των 100 τεμαχίων) προς 12,25 ευρώ το κουτί στις 13 Απριλίου 2021».

«Έτσι, λοιπόν, ενώ στην αρχή της πανδημίας, όπου γάντια, μάσκες και αντισηπτικά ήταν σε έλλειψη, η ΟΣΥ ΑΕ αγόραζε γάντια σε κουτιά των 100 τεμαχίων με 3 ευρώ το κουτί, σήμερα, έναν χρόνο μετά, αγοράζει με 12 ευρώ το κουτί. Τέσσερις φορές ακριβότερα, δηλαδή!» σχολιάζουν και καταλήγουν: «Ο κ. Καραμανλής και η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Προφανώς, «ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό»».

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, υπάρχει και νέα αιχμή για την εκλογική περιφέρεια του κ. Καραμανλή, σε μορφή υστερόγραφου: «ΥΓ: Επειδή τα γάντια από τις… Σέρρες έχουν πέραση και σε άλλους φορείς, θα επανέλθουμε».