Ισπανία: Εντοπίστηκε αυτός που έστειλε μαχαίρι στην υπουργό Ρέγιες Μαρότο

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στην Ισπανία, καθώς πολιτικά πρόσωπα δέχονται απειλητικά σημειώματα. Τα γεγονότα αυτά παίρνουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις εξαιτίας της πόλωσης που επικρατεί ενόψει των τοπικών εκλογών στην Αυτονομία της Μαδρίτης.

Τελαυταίο «θύμα» των απειλών ήταν η υπουργός  Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού Ρέγιες Μαρότο, που έλαβε ένα ματωμένο μαχαίρι. Οι Αρχές εντόπισαν τον αποστολέα. Πρόκειται για έναν 43χρνο άνδρα, κάτοικο του Ελ Εσκοριάλ.

Η αστυνομία τον αναγνώρισε καθώς στον φάκελο είχε αναγράψει την πραγματική του διεύθυνση. Όμως ο συγκεκριμένος δράστης πάσχει από σοβαρή ψυχική ασθένεια- έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια και έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα- οπότε η αστυνομία τον κάλεσε για κατάθεση την ερχόμενη Τρίτη με την συνοδεία συγγενικού του προσώπου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο 43χρονος έστειλε έναν ακόμη φάκελο στην τουρκική πρεσβεία της Μαδρίτης που απευθύνεται στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν. Ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και ακόμα δεν έχει ανοιχτεί καθώς αναμένεται δικαστική εντολή.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τους άλλους τρεις φακέλους με σφαίρες που εστάλησαν σε πολιτικούς και στην αστυνομία αλλά είναι δύσκολος ο εντοπισμός του αποστολέα καθώς δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτελέσματα ούτε ίχνη DNA.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος που έλαβε απειλητικό σημείωμα με σφαίρες και το δημοσιοποίησε ήταν ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos.

Η πόλωση ενόψει των εκλογών εντείνεται με το ακροδεξιό Vox να μην καταδικάζει τα απειλητικά σημειώματα, και τα υπόλοιπα κόμματα να ακυρώνουν προεκλογικά ντιμπέιτ απαιτώντας τη μη συμμετοχή των ακροδεξιών.