Ελληνίδα η πρώτη γυναίκα μαέστρος σε συμφωνική ορχήστρα του Τέξας – Τι είπε στο MEGA

Μια βόλτα μέχρι το Τέξας έκανε η Κοινωνία Ώρα Mega, και συνάντησε την κυρία Άννα – Μαρία Γκούνη, την πρώτη γυναίκα μαέστρο στη συμφωνική ορχήστρα Κονρό του Τέξας.

«Είμαι δύο χρόνια στο Τέξας, και στην Αμερική είμαι συνολικά 4. Έκανα τις σπουδές μου στην Αμερική. Υπάρχουν και άλλες γυναίκες μαέστροι, και στην Αμερική. Υπάρχουν και Ελληνίδες που έχουν περάσει και από το Τέξας. Απλά στη συγκεκριμένη ορχήστρα τυχαίνει να είμαι η πρώτη και γυναίκα, και Ελληνίδα μαέστρος», είπε η κ. Γκούνη.

«Στην Αμοργό έμεινα λίγο λιγότερο από ένα χρόνο, γιατί στο μεταξύ έγινα δεκτή για τις σπουδές μου στην Αμερική, αλλά ήταν μια υπέροχη εμπειρία, δέθηκα πολύ με το νησί και με τα παιδιά του νησιού που μου έδειξαν τη μεγάλη τους ανάγκη να έρθουν σε επαφή με τη μουσική», πρόσθεσε αναφορικά με τα μαθήματα μουσικής που έκανε σε παιδιά στην Αμοργό.

«Στο Χιούστον έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα και βρισκόμαστε σε όλες τις γιορτές και φέτος θα συναντηθούμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε το Πάσχα. Είμαστε ακόμα με μάσκες, αν και έχουμε μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών. Τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα σταδιακά. Έχουν γύρω περίπου 200 εκατ. εμβόλια στην Αμερική», εξήγησε η κ. Γκούνη, προσθέτοντας ότι «Μου λείπει πολύ η Ελλάδα. Έχουμε ευλογημένη χώρα, με ωραίους ανθρώπους».