To Gran Turismo γίνεται Ολυμπιακό Άθλημα

Σε μια virtual εκδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων προχωρά η ΔΟΕ, όπως ανακοίνωσε στις 22 Απριλίου, και σε αυτήν περιλαμβάνονται βιντεοπαιχνίδια διάφορων αθλημάτων, όπως είναι το «Gran Turismo».
Απίστευτο και όμως αληθινό! Όσοι από μικρά παιδιά είχαν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo, θα μπορούν μέσα από… κόπο και ιδρώτα να φτάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Και αυτό γιατί η ΔΟΕ αποφάσισε να εντάξει το συγκεκριμένο παιχνίδι στην πρώτη διοργάνωση των virtual Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για να εορτάσει το πρώτο ολυμπιακό τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών, η ΔΟΕ θα συνεργαστεί με πέντε ομοσπονδίες παγκοσμίως, καθώς και δημιουργούς game στο μπέιζμπολ, στην ποδηλασία, στην κωπηλασία, στην ιστιοπλοΐα και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, οπότε το «Gran Turismo» θα παρουσιαστεί ως μέρος του τελευταίου.
«Η διοργάνωση Olympic Virtual Series (OVS) είναι μια νέα μοναδική oλυμπιακή ψηφιακή εμπειρία που στοχεύει στην αύξηση της άμεσης αφοσίωσης με το νέο κοινό στον τομέα των e-sports. Η σύλληψή της είναι σύμφωνη με την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020+5 και την Ψηφιακή Στρατηγική της ΔΟΕ. Ενθαρρύνει τη συμμετοχή των αθλημάτων και προωθεί τις ολυμπιακές αξίες, με ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.