Φουρθιώτης: Καίει η δικογραφία – Η σκηνοθεσία της εναντίον του επίθεσης και οι «βομβιστές» υπάλληλοι του

«Καταπέλτης» είναι το διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. για τον Μένιο Φουρθιώτη το οποίο αναφέρει ότι ο γνωστός παρουσιαστής, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα, «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και ότι είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».

«Για να πετύχει το σκοπό του» προστίθεται «πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Από τις 30 σελίδες του εγγράφου των αστυνομικών αρχών, που περιγράφεται ο τρόπος που δρούσε ο γνωστός παρουσιαστής που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με τρία άτομα που φέρεται να είναι συνεργοί του, προκύπτουν πολύ σοβαρές κατηγορίες για τον Μένιο Φουρθιώτη, που εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του ένα μπαούλο κινητά, να προσλαμβάνει ως υπαλλήλους στο κανάλι ανθρώπους που έβαζαν βόμβες σε τράπεζες, να έχει αναπτύξει βιομηχανία εξωδίκων και μηνύσεων, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του.

Στο διαβιβαστικό σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται αναφορά στο ποινικό παρελθόν του κατηγορούμενου παρουσιαστή με περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 και μετά που έχουν σχηματιστεί είτε έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κ.λπ) είτε που έχουν κινηθεί σε βάρος του από άλλα πρόσωπα, είτε με διαδικασίες που κίνησαν σε βάρος του οι αρχές.

Πάντως, ο Μένιος Φουρθιώτης που το τελευταίο διάστημα απασχολεί τις Αρχές για διάφορες ενέργειες του που ερευνώνται, φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί  το Μεγάλο Σάββατο.

Η επικοινωνία με τους… δράστες της επίθεσης

Στο διαβιβαστικό έγγραφο αναφέρονται οι συνομιλίες που είχε με τους φερόμενους συνεργούς του πέντε ώρες πριν την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, όταν ο Φουρθιώτης κάλεσε έναν από τους συγκατηγορούμενούς του στο τηλέφωνο και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα και αφού το έκλεισε, κάλεσε τον άλλον. Μια ημέρα μετά ο Φουρθιώτης έστειλε γραπτά μηνύματα στον φερόμενο συνεργό του, στο οποίο έγραφε: «Εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω», ενώ στη συνέχεια τον κάλεσε στο τηλέφωνο.

Στους δύο συγκατηγορούμενους του Φουρθιώτη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας τις οποίες οι ίδιοι αρνούνται σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Κωνσταντίνο Γώγο και υποστηρίζουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο «από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Νέας Ερυθραίας με τους αστυνομικούς και στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη, προέκυψε πως οι κάλυκες αυτοί προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα Καλάσνικοφ» και «από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων».

«Το βαθύ λαρύγγι»

Ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που έγινε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, στις 21.4.2021 φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, ότι ήταν εκείνο που οδήγησε τους αστυνομικούς να φτάσουν στην άκρη του νήματος στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη και συνολικά άλλα τρία άτομα.

Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, καταγράφεται το επίμαχο τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια του οποίου ο άγνωστος άνδρας φέρεται να κατονόμασε τους δύο εκ των συγκατηγορουμένων του Μ. Φουρθιώτη ως τους δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη την τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π.. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε.»

Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να έδωσε τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων στον αξιωματικό.

Πάντως, εκτός από το τηλεφώνημα αυτό στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία, τα οποία μένει να αξιολογηθούν από τον ανακριτή ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν υπερασπιζόμενοι εαυτούς για όσα τους έφεραν αντιμέτωπους με τις δικαστικές αρχές.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή για τις σχεδιασμένες επιθέσεις στο σπίτι του, φαίνεται ότι αμφισβητούν τα στοιχεία που έχουν σε βάρος τους οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου τους Κωνσταντίνου Γώγου: «Είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».