UEFA: Αρκετά με όλους αυτούς τους δειλούς των social media που εξαπολύουν ρατσιστικές επιθέσεις

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν υποστήριξε πως η UEFA θα συνδράμει με τη σειρά της στο μποϊκοτάζ που γίνεται εναντίων των social media, εξαιτίας των ρατσιστικών επιθέσεων που γίνονται σε παίκτες.

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εξέδωσε ανακοίνωση σε σκληρό ύφος, λέγοντας πως όσοι προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά «δειλοί» που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους.

«Έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει να σταματήσει, με την βοήθεια του κοινού και των Αρχών, καθώς και με τη συνδρομή των ίδιων των social media. Το να επιτρέψουμε μια κουλτούρα μίσους να μεγαλώσει, δεν είναι επικίνδυνο μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά για όλη την κοινωνία.

Γι’ αυτό υποστηρίζουμε αυτήν την ενέργεια (το μποϊκοτάζ). Ήρθε η ώρα το ποδόσφαιρο να σηκώσει το ανάστημά του και είμαι εντυπωσιασμένος από την αλληλεγγύη που έχει παρουσιαστεί από τους παίκτες, τις ομάδες και γενικώς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Παροτρύνω τους πάντες να υποβάλουν τα παράπονά τους όταν ένας ποδοσφαιριστής, ένας προπονητής, ένας διαιτητής η ένας αξιωματούχος γίνονται αποδέκτες τέτοιου είδους σχολίων. Αρκετά ανεχτήκαμε αυτούς τους δειλούς που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, για να μοιραστούν τις άρρωστες ιδεολογίες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA.