Λευκορωσία: Αγωνία για την τύχη του δημοσιογράφου μετά την αεροπειρατεία

Θρίλερ επικρατεί σχετικά με την τύχη του δημοσιογράφου και μπλόγκερ, Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας μετά την εξαναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που επέβαινε, καθώς πληροφορίες τον θέλουν να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δημοσιογράφοι του διαδικτυακού καναλιού NEXTA, μέσω του οποίου ο 26χρονος ασκούσε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο, μετέδωσαν ότι ο Προτάσεβιτς βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο στη λευκορωσική πρωτεύουσα.

Τις πληροφορίες αυτές απέδωσαν στην μητέρα του, που φέρεται να είπε σε συναδέλφους τους ότι ο γιός της αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, ενώ αργότερα επανήλθαν λέγοντας ότι έχουν επιβεβαιώσει τα λεγόμενά της.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας διαψεύδει αυτά τα σενάρια, υποστηρίζοντας ότι ο Προτάσεβιτς κρατείται σε φυλακή και πως δεν έχει παραπονεθεί για προβλήματα υγείας.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ με την αεροπειρατεία – Αναφορές για Έλληνα μεταξύ των επιβατών που κατέβηκαν στο Μινσκ

Το βίντεο

Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας, ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο με τον υπό κράτηση δημοσιογράφο, στο οποίο φέρεται να «ομολογεί» όσα του αποδίδονται, με τους συνεργάτες του να σημειώνουν: «Προφανώς, πριν από αυτό ξυλοκοπήθηκε».

Καθισμένος πίσω από ένα τραπέζι, κοιτάζοντας την κάμερα και εμφανή χτυπήματα στο πρόσωπό του, ο Προτασέβιτς είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και «παραδέχτηκε» ότι βρίσκεται πίσω από την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στο Μινσκ, πέρσι.

«Το προσωπικό μου συμπεριφέρεται με απολύτως ικανοποιητικό τρόπο και με σεβασμό στον νόμο. Συνεχίζω να συνεργάζομαι με τους ερευνητές», ανέφερε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η εξόριστη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, είπε ότι παραμένει άγνωστο το πού βρίσκεται ο αντιφρονών δημοσιογράφος και ποια είναι η κατάστασή του. «Ακόμη δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται και σε τι κατάσταση είναι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υφίσταται βασανιστήρια από τις ειδικές υπηρεσίες αυτή τη στιγμή» είπε η Τιχανόφσκαγια μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους.