Τα βίντεο που καίνε την ΑΕΚ και θέλησαν να θάψουν οι δικηγόροι του Μελισσανί́δη (vids)

«Τελικά θέλει το ελληνικό ποδόσφαιρο να κοιτάξει το «τέρας» στα μάτια; Ή τσάμπα το συζητάμε;». Δύο απλές διαδοχικές ερωτήσεις που πιθανότατα θα έκανε κάθε ψύχραιμος παρατηρητής της υπόθεσης που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο. Υπάρχουν βαρύτατες κατηγορίες στο τραπέζι για την ΑΕΚ, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο (με το περίφημο «συνεργείο» του). Υπάρχει μια υπόθεση που εν πολλοίς δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, και ο τρόπος που εγκαθιδρύθηκε η δήθεν «εξυγίανση» στην Ομοσπονδία. Και αντί όλοι μαζί να αναζητούμε τον τρόπο να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως; Φαίνεται πως τελικά ζούμε ξανά τη μέρα της μαρμότας μπροστά από ένα δικαστήριο: πιθανούς και απίθανους τρόπους για να «ντριπλάρουμε» την αλήθεια.

Το σημερινό παράδειγμα είναι εξόχως χαρακτηριστικό. Αντέδρασαν λέει έντονα οι δικηγόροι των κατηγορούμενων(Μελισσανίδη, Παπαδόπουλου, Αυλωνίτη, Ντάσιου, Δανιήλ), στο αίτημα του ερευνητή της υπόθεσης και εισηγητή, Ανδρέα Αθανασίου, να προβληθεί βίντεο από τη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Από μια υπόθεση που έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο ντόρο στις αρχές του ΄20 και που φυσικά είναι στο φάκελο της δικογραφίας.

Τι είχε γίνει τότε; Ένα ολόκληρο συμβούλιο της τοπικής ΕΠΣ παρουσία του στενού συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιαννάκη Παπαδόπουλου για να αλλάξει με το έτσι θέλω» το προεδρείο και να περάσει στη σφαίρα της επιρροής (μαντέψτε ποιου). Υπήρξαν λοιπόν και μια σειρά από βίντεο από αυτό το συμβούλιο, όπου οι άνθρωποι του τοπικού ποδοσφαίρου καταγγέλλουν την «πληθωρική» παρουσία του παράγοντα της ΑΕΚ. Υπάρχουν αποδείξεις. «Τελείωνε και κάνε συμβούλιο ρε λαμόγιο» ακούγεται να λέει ο Παπαδόπουλος στον πρόεδρο της Ένωσης, Κώστα Σακκελάρη σε μια αδιαμφισβήτητη επίδειξη δύναμης.

Αυτός είναι ο τρόπος της «εξυγίανσης» στο ποδόσφαιρο. Έτσι ελέγχονται πλήρως οι ΕΠΣ από τα πρωτοπαλίκαρα της περίφημης συμμαχίας που θα έφερνε πίσω τις Κυριακές μας. Έτσι έχει σχηματιστεί αυτό το «κέντημα» από τις Ενώσεις στην ΕΠΟ έχοντας στείλει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην απαξίωση. Έτσι προέκυψε η «Εξυγίανση» με τις Επιτροπές-παρωδία και την επιλογή ως και τον δικαστών της αθλητικής δικαιοσύνης. Με… «τελείωνε, ρε» και όχι μόνο!

Και ενώ ο ερευνητής –ανάμεσα στα άλλα σημεία και τέρατα που βρήκε- εντόπισε και αυτό το γεγονός της Φθιώτιδας και προσκόμισε και τα βίντεο (που προφανώς και θα δει το δικαστήριο); Απαγορεύτηκε η προβολή του. Γιατί; Είπαμε. Ίσως γιατί τα λόγια είναι περιττά, τελικά. Είναι χαρακτηριστικό πως η κυρία Ελευθερία Ρίζου, δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη έκανε λόγο για «υπόνοιες μεροληψίας από τη στάση του ερευνητή» που «θέλησε να παιχθεί ένα βίντεο για να δημιουργήσει πρόβλημα και να δυναμιτίσει τη διαδικασία»!

Πάλι καλά που δεν του είπαν του ανθρώπου να ζητήσει και συγγνώμη!

Για την ιστορία; Αφενός για την περίφημη συνεδρίαση της ΕΠΣ Φθιώτιδας υπήρξαν τότε μια σειρά από ρεπορτάζ, όπως αυτό εδώ στο «10». Αφετέρου υπήρξαν και άλλα βίντεο τα οποία μάλιστα έγιναν και viral όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές.