Την ενίσχυση των κατ’ οίκον εμβολιασμών ζητά από τους δήμους ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Επιστολή προς τους δημάρχους όλης της χώρας, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας εμβολιασμού των πολιτών που έχουν προβλήματα, έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει πως από το υπουργείο Υγείας ζητήθηκε κάθε δήμος να διαθέσει τουλάχιστον ένα όχημα και οδηγό, ώστε να «τρέξει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του κ. Παπαστεργίου προς τους δημάρχους της χώρας: 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και οι Δήμοι όλης της χώρας, συμμετέχουμε ενεργά στην ενημέρωση των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών και στην ανάληψη δράσεων, για την προώθηση του προγράμματος εμβολιασμού ενάντια στον covid-19.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας η συνδρομή των Δήμων μας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο υγειονομικό προσωπικό των κατά τόπους Υγειονομικών Περιφερειών να προσεγγίσει τους πολίτες που έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα κέντρα εμβολιασμού, ώστε να εμβολιαστούν κατ’ οίκον.

Για να μπορέσει να υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα του κατ’ οίκον εμβολιασμού, ζητήθηκε από κάθε Δήμο να διαθέσει ένα τουλάχιστον όχημα και οδηγό, προκειμένου σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διοικήσεις των Υ.ΠΕ. να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Θεωρώ ότι οφείλουμε όλοι να συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην υλοποίηση του προγράμματος, διαθέτοντας τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό, προκειμένου να διευκολύνουμε την προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας που δίνει όλους αυτούς τους μήνες τη μάχη ενάντια στην πανδημία, να εμβολιάσει τους ανήμπορους συνανθρώπους μας.