Κοροναϊός: Κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου σε τέσσερις περιοχές

Ο κοροναϊός επιμένει. Σοκ προκάλεσε η ραγδαία χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων καθώς η χωρα κατέγραψε για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο τόσο μεγάλο αριθμό μολύνσεων. Πιο συγκεκριμένα, χθες Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.565 μολύνσεις, από τις οποίες οι 1.607 ήταν στην Αττική, ενώ 254 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και 153 στο Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα προμηνύει περαιτέρω έκρηξη των μολύνσεων. Κατά 219% αυξήθηκε στην Αττική, κατά 260% στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη η αύξηση ήταν 255%, ενώ στα Χανιά έφτασε το 176%. Έντονος είναι ο προβληματισμός για την κατάσταση στα νησιά, καθώς Πάρος, Σαντορίνη και Κρήτη εμφανίζουν επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα. Η επιτροπή των επιδημιολόγων θα εξετάσει σήμερα τα στοιχεία της πανδημίας που θα κρίνουν την τύχη των επιβαρυμένων περιοχών.

Την ίδια στιγμή προβληματισμός επικρατεί από την αύξηση των εισαγωγών σημαίνοντας συναγερμό στο ΕΣΥ, καθώς μέσα σε ένα μήνα οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία αυξήθηκαν κατά 53%. Γι’ αυτό το λόγο, άρχισαν εκ νέου στα νοσοκομεία να δεσμεύονται κλίνες για νοσηλείες ασθενών με κοροναϊό.

Ταυτόχρονα, σήμερα υπάρχει σύσκεψη των επικεφαλής του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ για την κατάσταση στο ΕΣΥ. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αποτυπωθεί στις εισαγωγές στα νοσοκομεία τις επόμενες δέκα μέρες.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από το Mega