Πελώνη κατά Φίλη: Στήριξη της κυβέρνησης στη Νίκη Κεραμέως

Την κυβερνητική στήριξη στη Νίκη Κεραμέως εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή με αιχμή την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τον αποκλεισμό αριστούχου μαθητή από την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ.

Αποκαλύπτουν την υποκρισία τους

Ειδικότερα η κυβερνητική εκπρόσωπος φωτογράφισε τους χθεσινούς εκρηκτικούς διαλόγους που είχε η υπουργός Παιδείας με το Νίκο Φίλη και καταδίσε τις επιθέσεις κατά της κας Κεραμέως λέγοντας ότι αφορούν την υπόστασή της ως γυναίκας και μητέρας.

«Κλείνοντας, η κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που δεν γίνονται με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά αφορούν την υπόστασή της ως γυναίκας και μητέρας και από εκείνους  μάλιστα που δηλώνουν στα λόγια ευαίσθητοι σε θέματα δικαιωμάτων. Αποκαλύπτουν απλώς την υποκρισία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συνέχεια του «διαλόγου» με Τσακαλώτο

Ουσιαστικά οι εκρηκτικοί διάλογοι ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας και τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό αποτελούν συνέχεια των βαρύτατων εκφράσεων που αντάλλαξαν προχτές η κα Κεραμέως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για το ζήτημα της παιδείας.

Αφορμή για τη νέα επίθεση αυτή τη φορά από πλευράς του Νίκου Φίλη αποτέλεσε ο αποκλεισμός αριστούχου υποψηφίου από την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως ο συγκεκριμένος μαθητής δεν «κόπηκε» αλλά εισάγεται στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Πατρών και Ιωαννίνων.

Η κα Κεραμέως επισήμανε τον καταλυτικό ρόλο των ειδικών μαθημάτων για ορισμένες σχολές και εξήγησε: «Ο συγκεκριμένος μαθητής έγραψε 13,6 στο ειδικό μάθημα του σχεδίου ενώ η βάση ήταν 14. Αυτός είναι ο λόγος που δεν περνάει στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη αλλά σε Αρχιτεκτονικές άλλων πόλεων».

Θλιβερός λαϊκισμός
Χαρακτήρισε μάλιστα ψευδές το επιχείρημα ΣΥΡΙΖΑ περί δεκάδων χιλιάδων μαθητών οι οποίοι μένουν εκτός ΑΕΙ τονίζοντας ότι ο συνολικός αριθμός είναι 9.400 σε σχέση με πέρσι. «Ναι είναι τόσοι γιατί αποφασίσαμε να υπάρχουν ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια» τόνισε.

Η τοποθέτηση της Νίκης Κεραμέως που κατηγόρησε για «θλιβερό λαϊκισμό» τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του κ. Νίκου Φίλη που επέμεινε λέγοντας «κόψατε αριστούχο» και η υπουργός Παιδείας ανταπάντησε ότι «λέτε ψέματα. Είναι ψέμα ότι κόπηκε. Γιατί συνεχίζετε; Είναι ψέμα. Δεν περνάει σε άλλη πόλη; Γιατί λέτε ψέματα;».

Τα παιδιά θα μάθουν ότι η μητέρα τους κατέσφαξε…

Οι αντεγκλήσεις αυτές συνεχίστηκαν και σύμφωνα με το protothema.gr ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:

Ν. Φίλης: Λυπάμαι. Έχετε δύο μικρά παιδιά που όταν μεγαλώσουν θα μάθουν ότι όταν ήταν μικρά η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδία από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημό σας… Πέρυσι η βάση για την Αρχιτεκτονική ήταν 10, φέτος έγινε 16,43. Ποιος αποκλείει τα παιδία; Και σήμερα αυτό το παιδί δεν μπαίνει στο Μετσόβιο και στο Αριστοτέλειο.

Ν. Κεραμέως: Μπαίνει σε άλλες Σχολές Αρχιτεκτονικής.

Ν. Φίλης: Βάλτε το μαχαίρι μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας! Είστε και μητέρα μικρών παιδιών.

Ανακαλέστε

Ν. Κεραμέως: Δεν έχω κάνει καμία αναφορά στην οικογένειά σας. Σας παρακαλώ ανακαλέστε.

Β. Διγαλάκης (πρόεδρος Επιτροπής): Παρακαλώ να μην υπάρξουν άλλες αναφορές σε οικογένειες μελών της επιτροπής

Ν. Φίλης: Ίσως ήταν λάθος αλλά με παρέσυρε η υπουργός που μας είχε πει ότι όταν γεννήθηκε το παιδί της πρώτα είπε μπαμπάς και Μητσοτάκης και μετά όλα τα άλλα.

Ν. Κεραμέως: Τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν!

Ν. Φιλης: Είστε απαράδεκτη. Έχετε μαχαίρι και το περιτυλίγετε με ψεύτικες δημοσκοπήσεις.