Iconostasis: Ατομική έκθεση αγιογραφίας του Νεκτάριου Αποσπόρη στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Στον εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυκόνου, στα Ματογιάννια,  πραγματοποιείται από την Τετάρτη 21 Ιουλίου έως και το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 η ατομική έκθεση αγιογραφίας του Νεκτάριου Αποσπόρη με τίτλο «Iconostasis».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από την πρόσφατη αγιογραφική δουλειά του καλλιτέχνη, τα οποία και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Την επιμέλεια έχει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Η ενότητα που έχει δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών στην Αίγινα, όπου και ο εικαστικός επέλεξε ως ενδοσκοπικό τόπο κατοικίας και δημιουργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει εξ ολοκλήρου δουλευτεί με παραδοσιακά υλικά, επάνω σε επιφάνειες παλαιών ξύλων που αποτέλεσαν τα πολύτιμα τρόπαια των πολύωρων περιπάτων του στο νησί.

Εκλεκτικιστικές αφηγήσεις σε χρυσό ή μονοχρωματικό γαλανό και φαιό βάθος, με έξοχη εικονοποιητική αυτοτέλεια και ορατή συμβολιστική δύναμη, τα έργα του Νεκτάριου Αποσπόρη που για μία ακόμη φορά καθηλώνει το βλέμμα του θεατή με την ακρίβεια ενός δεινού σχεδιαστή και την πιστή ενδελέχεια ενός βυζαντινού αγιογράφου, αποτελούν τα πολύτιμα τοπόσημα μιας προσωπικής φυσικής και μεταφυσικής μυθοπλασίας με πολυσχιδείς αναφορές μα και ελεύθερη συνομιλία με την ελληνική ζωγραφική παράδοση.

Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
Αίθουσα Καλογερά
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11:00-14:00 & 19:00-23:30
 
Διάρκεια έκθεσης: 21  – 31 Ιουλίου 2021