«Η πόλη των θαυμάτων» του Δημήτρη Αθανίτη επίκαιρη ξανά

Γυρισμένη στην Ολυμπιάδα της Αθήνας (2004) η ταινία του Δημήτρη Αθανίτη έχει μια μοναδική θέση στη παγκόσμια φιλμογραφία! Είναι η μόνη ταινία με υπόθεση, γυρισμένη ζωντανά σε Ολυμπιακούς.

Ακολουθώντας τους γοητευτικούς μαιάνδρους των προσωπικών δρόμων των ηρώων και συνδυάζοντας φιξιόν με πραγματικότητα, η ταινία ανακαλύπτει ξανά ένα παγκόσμιο γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι εστιάζει στις αθέατες πλευρές του, εκεί που δεν φθάνει η τηλεοπτική εικόνα.

Σενάριο, σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης
Μουσική: Άκης Δαούτης

Αθήνα, Αύγουστος 2004.

Σε μια πόλη που για 20 μέρες γίνεται η μητρόπολη του πλανήτη, έξι ιστορίες αγάπης διασταυρώνονται απροσδόκητα και λυτρωτικά μέσα στο ξέφρενο κλίμα των Ολυμπιακών, καθώς άνθρωποι από όλες τις γωνιές του πλανήτη φτάνουν στην Αθήνα για να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα, τα δικά τους θαύματα.

Και το μεγαλύτερο θαύμα είναι η αγάπη!

Ένα ζευγάρι γιαπωνέζων που έρχονται να παντρευτούν στην Αθήνα των Ολυμπιακών,μια νεαρή Αμερικανίδα που ανακαλύπτει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός Γάλλου φωτογράφου, ένας αρχιτέκτονας που θέλει να εγκαταλείψει την πόλη αλλά δεν μπορεί, ένας Ρώσος που γυρίζει για να ξαναβρεί ότι άφησε,
ένα κοριτσάκι που αναζητά καινούργιο πατέρα,ένας αθλητής αντιμέτωπος με τα διλήμματα του.

Η πόλη των Θαυμάτων/Planet Athens

Παίζουν οι:

Κατερίνα Διδασκάλου, Δημήτρης Αλεξανδρής, Μπάμπης Χατζηδάκης, Λήδα Ματσάγγου, Εύα Στυλάντερ, Εκάβη Ντούμα, Ολιβιέ Μπρέιγ, Γιόσι Νακαγιάμα, Βαλέριος Ελευθέροφ, Μαριάν Νοβαές, Άννα Στάτσκαγια, Γιουκίκο Κροντηρά, Νίκος Κατής, Μαριάννα Κάλμπαρη μεταξύ άλλων