«Δεν είναι δυνατόν να μου το κάνετε αυτό» φώναζε κλαίγοντας ο Φιλιππίδης μόλις άκουσε ότι προφυλακίζεται

Σε λυγμούς ξέσπασε ο Πέτρος Φιλιππίδης μόλις άκουσε χθες από τη 15η τακτική ανακρίτρια ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.

Ο πασίγνωστος ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα κατέληγε πίσω από τα κάγκελα και άρχισε να φωνάζει «δεν το περίμενα αυτό που μου κάνετε, δεν είναι δυνατόν», ενώ στη συνέχεια κατέρρευσε. Οι αστυνομικοί τού φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, απ’ όπου αναμένεται να οδηγηθεί στις Φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείται ήδη ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε χθες την πόρτα της πρώην Σχολής Ευελπίδων, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, τη σύζυγό του Ελπίδα και τον γιο τους. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας και απολογήθηκε κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του, αλλά φαίνεται ότι δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα να τον στείλουν στη φυλακή ώσπου να γίνει η δίκη του.

Οι μαρτυρίες

Η ανακρίτρια δούλεψε πάρα πολύ γρήγορα την υπόθεση, καθώς μέσα σε δύο μήνες από την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του ηθοποιού πέρασαν από το γραφείο της και τα τρία φερόμενα θύματά του, ενώ κατέθεσαν και μάρτυρες. Η ανάκριση ολοκληρώθηκε χθες με την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη και την προφυλάκισή του. Τώρα η υπόθεση αναμένεται να διαβιβαστεί στο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί αν ο ηθοποιός θα παραπεμφθεί σε δίκη, κάτι που θεωρείται σίγουρο.

petros filippidis 1

Οι μαρτυρίες των τριών γυναικών για όσα ισχυρίζονται ότι πέρασαν στα χέρια του Πέτρου Φιλιππίδη είναι καταπέλτης για τον ηθοποιό. Η πρώτη καταγγελία ήταν για απόπειρα βιασμού που έγινε το 2008 στο καμαρίνι του. Ωστόσο, μετά τις περιγραφές που άκουσε ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος από τη γυναίκα η οποία κατήγγειλε τον πασίγνωστο κωμικό αποφάσισε να αναβαθμίσει την κατηγορία σε βιασμό εκτιμώντας ότι η πράξη ήταν τετελεσμένη. Σύμφωνα με την καταγγελία, η ηθοποιός είχε συναντήσει τον Πέτρο Φιλιππίδη στο καμαρίνι του, προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά. Εκείνος, σύμφωνα με όσα έχει εξιστορήσει η γυναίκα, κλείδωσε την πόρτα και της όρμησε.

Η δεύτερη συνάδελφος του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία τον κατηγορεί ότι επιχείρησε να τη βιάσει μέσα στο θέατρο όπου εργαζόταν το 2010, φέρεται ότι έχει περιγράψει στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο: «Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω, του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε”. Τότε, εκείνος μου απάντησε “μη φωνάζεις τζάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο”…». Τελικά, σύμφωνα με τις περιγραφές της, κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του ηθοποιού και έτρεξε μέχρι την πόρτα, αλλά τον άκουσε να της λέει ότι ήταν κλειδωμένη. Τότε εκείνη τον απείλησε ότι θα τον καταστρέψει και τελικά της άνοιξε για να φύγει.

Στο Παλαιό Ψυχικό

Η τρίτη γυναίκα η οποία κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της τον Αύγουστο του 2014 βρέθηκε μόνη μαζί του στο αυτοκίνητό του. Νωρίτερα είχαν συναντηθεί για δουλειά και, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ο κατηγορούμενος προθυμοποιήθηκε να την πάει ως το σπίτι της. Όταν, όμως, βρέθηκαν στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, ο ηθοποιός φέρεται ότι οδήγησε το αυτοκίνητο σε ένα απόμερο αδιέξοδο στενό και κλείδωσε τις πόρτες. «Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει» έχει περιγράψει η καταγγέλλουσα. Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής ηθοποιού, η επίθεση άρχισε πολύ γρήγορα να κλιμακώνεται:

«Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του». Όπως υποστηρίζει, άρχισε να προσποιείται για να ξεφύγει από τα χέρια του: «Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’ τον! Πάρ’ τον στο στόμα!” μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω από το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. “Άντε γαμ… που θες και ρόλο!” μου είπε».

Πηγή: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.