Ομοφοβικό παραλήρημα ρωσίδας ολυμπιονίκου κατά ισπανού γυμναστή

Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Ο σεξισμός και η ομοφοβία, ακόμη και εν έτει 2021, δυστυχώς καλά κρατούν.

Τελευταίο παράδειγμα οι δηλώσεις που έκανε η ρωσίδα ολυμπιονίκης στο καλλιτεχνικό πατινάζ Τατιάνα Νάφκα, η οποία εξαπέλυσε ομοφοβική επίθεση κατά του ισπανού γυμναστή Κρίστοφερ Μπενίτεθ.

Τι είπε η Ρωσίδα σε ανάρτησή της;

Είπε ουσιαστικά πως στο ταπί της γυμναστικής ένας άνδρας… δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση.

Τα λόγια της: «Είμαι σοκαρισμένη. Είμαι υπέρ της εξέλιξης, της ανοχής, της αποδοχής, αλλά αυτό παραπάει. Πώς να ξεχάσω αυτό που μόλις είδα; Για να είμαι ειλικρινής, είμαι ευτυχής που δεν έχουμε τέτοια στη χώρα μας κι ελπίζω και να μην αποκτήσουμε ποτέ. Τι είδους άνθρωποι μεγαλώνουν υπ’ αυτές τις συνθήκες στη Δύση;»

Αυτά ακριβώς έγραψε η γυναίκα του συμβούλου του Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Δείτε την ανάρτησή της:

View this post on Instagram

A post shared by Tatiana Navka (@tatiana_navka)

Προφανώς όλα αυτά δεν πτοούν τον Μπενίτεθ, ο οποίος απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στις προσβολές και στο μίσος της Νάφκα:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της αθλητικής μου καριέρας έχω έρθει αντιμέτωπος με ανάλογες συμπεριφορές. Απειλητικά μηνύματα, προσβολές, χλευασμό, ακόμα κι απειλές για τη σωματική μου ακεραιότητα. Οπότε αυτό το σχόλιο (της Νάφκα) είναι… μια από τα ίδια. Το γεγονός ότι προήλθε ωστόσο από μια ολυμπιονίκη μού προκάλεσε έκπληξη. Κι αναρωτήθηκα: Αλήθεια τώρα; Μια χρυσή ολυμπιονίκης ποστάρει ιστορία για έναν ισπανό γυμναστή;»

Αθλητές από όλον τον κόσμο, αλλά και η ισπανική κυβέρνηση, άπαντες, στέκονται στο πλευρό του Μπενίτεθ.

Και τούτο, διότι οι έννοιες της ομοφοβίας, του σεξισμού, του ρατσισμού κ.ά. δε συνάδουν με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.