Η 11άδα του Ολυμπιακού για τον πρώτο «τελικό» με τη Λουντογκόρετς

Η προπόνηση της Δευτέρας ήταν η πρώτη μετά από σχεδόν 15 ημέρες, στην οποία ο Πέδρο Μαρτίνς είχε διαθέσιμους τη συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του. Ηταν η πρώτη… κανονική προπόνηση εδώ και πολύ καιρό. Η πρώτη προπόνηση που το διπλό διεξήχθη χωρίς αλχημείες και με τις δύο ομάδες να έχουν και… αλλαγές. Κάτι που από μόνο του αποτελεί ευτυχές γεγονός για τους Ερυθρόλευκους, ενόψει του πρώτου «τελικού» με τη Λουντογκόρετς, για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Μαρτίνς, λοιπόν, «έδειξε» στην προπόνηση της Δευτέρας ότι έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό στα πρόσωπα που θα εμπιστευθεί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Εχοντας 13 ποδοσφαιριστές στο μυαλό του. Για 11 θέσεις. Αλλά και για δύο διαφορετικούς σχηματισμούς. Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή…

4-2-3-1 ΜΕ ΜΠΑ ΚΑΙ ΒΡΟΥΣΑΪ Ή ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Η βασική δοκιμή που έκανε ο Μαρτίνς αφορούσε σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, τον οποίο ο Μαρτίνς δεν δείχνει διάθεση να αλλάξει. Στο δεξί άκρο της άμυνας χρησιμοποιήθηκε ο Λαλά. Το αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Σεμέδο και Μπα, τον οποίο προπονητής επιλέγει αντί των Σισέ και Σωκράτη. Ενώ αριστερά επιστρέφει ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Στη μεσαία γραμμή η επιστροφή του Καμαρά είναι δεδομένη. Όπως και η συνύπαρξή του με τον Πιερ Κούντε. Με τον Μαρτίνς να ζητάει και από τους δύο να είναι πιεστική, δυναμικοί στα μαρκαρίσματά τους, αλλά και πολύ προσεκτικοί, καθώς η Λουντογκόρετς έχει ποιοτικούς παίκτες στην επίθεσή της. Μπροστά τους πήρε θέση ο Ματιέ Βαλμπουενά, στη θέση «10». Αριστερά χρησιμοποιήθηκε ο Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που επιστρέφει, αντί του Χασάν.

Ωστόσο, στο δεξί άκρο υπήρξαν δύο δοκιμές. Η μία με τον Ραντζέλοβιτς βασικό. Και η άλλη με τον Βρουσάι να παίρνει τη θέση. Με τον Μαρτίνς να τους σκέφτεται και τους δύο και να μην έχει αποφασίσει ακόμη.

3-4-3 ΜΕ ΣΙΣΕ ΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΕΞΤΡΕΜ…

Η δεύτερη δοκιμή που έκανε ο 51χρονος τεχνικός ήταν με σχηματισμό 3-4-3. Σε αυτή την εκδοχή, μάλιστα, τα πρόσωπα, η 11άδα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη. Καθώς ο Μαρτίνς έβγαλε από το γήπεδο έναν εξτρέμ (Ραντζέλοβιτς/Βρουσάι) και έβαλε στο γήπεδο τον Πάπε Σισε. Βάζοντάς τον δίπλα στους Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας. Ολοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έμειναν οι ίδιοι, κάτι που σημαίνει ότι επί της ουσίας ο Σενεγαλέζος στόπερ και πρωταγωνιστής του επαναληπτικού με τη Νέφτσι, από θέση… αριστερού μπακ, είναι ουσιαστικά το πρόσωπο που θα κρίνει πώς θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός απόψε. Κάτι που ο Μαρτίνς θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες…