Νύχτα κόλασης σε Αττική, Εύβοια, Μάνη – Χιλιάδες άνθρωποι και περιουσίες στο έλεος του πύρινου ολέθρου

Νύχτες πύρινου ολέθρου: με αυτές τις λέξεις που θυμίζουν εικόνες Αποκάλυψης μπορεί να αποτυπωθεί η απίστευτη τραγωδία με τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκαλούν τα τεράστια πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, στην Αττική, την Εύβοια και τη Μάνη, οι κάτοικοι έζησαν άλλη μία νύχτα κόλασης με εκκενώσεις σπιτιών, κατεστραμμένες περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα δασών να έχουν γίνει στάχτη μέσα σε λίγες ώρες.

Ακόμη μία νύχτα τρόμου

Οι βορειοανατολικές περιοχές της Αττικής έζησαν ακόμη μία νύχτα τρόμου, με τα μέτωπα της φωτιάς να σαρώνουν την περιοχή των Αφιδνών και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, να περνούν την Εθνική Οδό και να συνεχίζουν κυριολεκτικά τον πύρινο καλπασμό τους προς τον Αγιο Στέφανο και τον Διόνυσο. Οι άνθρωποι ανήμποροι να αντιδράσουν και τα μέσα πυρόσβεσης να αδυνατούν να ανακόψουν την πύρινη λαίλαπα.

Το πύρινο μέτωπο κινήθηκε από αργά χθες Πέμπτη το βράδυ προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ ήταν συνεχείς οι αναζωπυρώσεις.


Από το μέτωπο της βόρειας Αττικής, εφιαλτικές είναι οι εικόνες που έστειλε ο απεσταλμένος του in.gr, Δημήτρης Πέρρος

Δυστυχώς, τα πεζοπόρα τμήματα δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς με αποτέλεσμα να ενωθούν τα πύρινα μέτωπα στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό

Προηγουμένως, μάλιστα, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό από την Κηφισιά έως τα Οινόφυτα. Εξαιτίας της νέας κατάστασης στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων και στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομάκρυναν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο

Επίσης, η κυκλοφορία διακόπηκε στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα, στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Λίγο μετά τις 23.00 χθες Πέμπτη εστάλη επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Αγ. Γεώργιο ή Πουρίθι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

Αν βρίσκεστε στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων της περιοχής του Αγίου_Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας» έγραφε μήνυμα του 112 που προωθήθηκε τα μεσάνυχτα.

Προηγουμένως, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και σύμφωνα με ειδοποίηση που εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής καλούνταν να κλείσουν τις καμινάδες, τα παράθυρα και τις πόρτες.

«Η φωτιά στο Καπανδρίτι»

«Η φωτιά πέρασε από τις Αφίδνες απέναντι στο Καπανδρίτι. Προληπτικά για να είμαστε έτοιμοι, θα εκκενωθούν Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Αγιος Στέφανος για να είμαστε έτοιμοι να μην έχουμε προβλήματα», είπε ο κ. Πατούλης μιλώντας στο MEGA.

«Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές, δίνουμε μια μεγάλη μάχη», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Πατούλη: