Κιβωτός του κόσμου: Τι μαρτυρά η γλώσσα του σώματος του παπά Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Ο Μάριος Βογιατζής, ιδρυτής του Ινστιτούτου Γλώσσας του σώματος και ανίχνευσης ψεύδους ανέλυσε την γλώσσα του σώματος όταν μιλούν ο παπά Αντώνης και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Ο Μάριος Βογιατζής έκανε μία ανάλυση των προσωπικοτήτων του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας μέσα από το πρίσμα των κινήσεων του σώματος και της εκφοράς λόγου των δύο προσώπων.

  • Διαβάστε επίσης: Η διαδρομή του μαύρου χρήματος στην Κιβωτό – Ο σκοτεινός ρόλος της πρεσβυτέρας και τα αναπάντητα ερωτήματα

Κουνώντας το δάχτυλο

Ο ειδικός αρχικά επικέντρωσε την προσοχή του τόσο στην λεκτική όσο και στην συμπεριφορική στάση της Σταματίας Γεωργαντή και σχολίασε: «Η πρεσβυτέρα παρουσιάζεται πιο επιθετική, ενώ ο πατέρας Αντώνιος βγάζει κάτι άλλο.

»Η πρεσβυτέρα κουνάει το δάχτυλο, μιλάει για τα κακά παιδιά, ωστόσο επαναλαμβάνει την λέξη ”υποτίθεται”. Ο λόγος της δεν δείχνει καθόλου σίγουρος για αυτό που συμβαίνει».

Μάλιστα ο κ. Βογιατζής προς επίρρωση της θέσης του τονίζει ότι η πρεσβυτέρα καθ’ όλη την διάρκεια της συνέντευξης, που έχει διάρκεια 16 λεπτά, λέει τακτικά φράσεις όπως ” κατά την γνώμη μου” και ”εγώ θεωρώ”.

Πάνω σε αυτή την παρατήρηση ο ειδικός εξήγησε ότι όταν υπάρχει λεκτική εξέταση, τέτοια σημάδια έχουν μεγάλη σημασία.

Ενώ σχετικά για τον παπά Αντώνιο ανέλυσε ο κ. Βογιατζής: «Στην αρχή (της συνέντευξης) παρατηρούμε ότι λέει ”σαν να είναι γεγονός”, ξέρετε έλεγαν ”γλώσσα λανθάνουσα, αλήθεια λέγει” στην ανάλυση της συμπεριφοράς αυτό ισχύει».

Πηγή: MEGA