ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργιάδη: Ολιγωρία σχετικά με την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Για ολιγωρία του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, όσον αφορά στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων «από τον καύσωνα», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«Πριν λίγες ημέρες, ένας ακόμη εργαζόμενος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, καρδιοπαθής, με συστάσεις να εργάζεται σε ελαφρές εργασίας, αφέθηκε να δουλεύει υπερωριακά, μεσημεριανές ώρες, κάτω από τον ήλιο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καύσωνας Κλέων: Ευρεία σύσκεψη την Τρίτη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης – Θα ανακοινωθούν μέτρα και συστάσεις

Σχολιάζει πως «το τραγικό αυτό γεγονός δεν απασχόλησε καν τον -λαλίστατο κατά τα άλλα- υπουργό Εργασίας κ. Γεωργιάδη, ο οποίος μόλις σήμερα εδέησε να συγκαλέσει σύσκεψη για τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και πολλές ημέρες». «Η ολιγωρία είναι χαρακτηριστική», προσθέτει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «έστω και τώρα, πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί και προτείνουν τα συνδικάτα». Υπογραμμίζει ότι «αν, όμως, οι σχετικές συστάσεις δεν συνοδεύονται από εντατικούς ελέγχους και αυστηρά πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν την εργασιακή νομοθεσία, τότε θα είναι κενό γράμμα και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να μένουν απροστάτευτοι».

Ανακοίνωση μέτρων από το υπουργείο Εργασίας

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η σύσκεψη υπό την ηγεσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού κ. Βασίλη Σπανάκη και στελεχών από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, για την θερμική καταπόνηση των εργαζομένων ενόψει του καύσωνα. Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από τον κίνδυνο θερμικής καταπόνησης.