Μαρινάκης για Βελόπουλο: Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για την προτροπή του κ. Βελόπουλου να μην πηγαίνουν οι βουλευτές στην εκκλησία. 

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «αν μπορούμε να πούμε ότι βγήκε κάτι θετικό από τη ρητορεία βίας είναι ότι έπεσαν οι μάσκες» και πρόσθεσε ότι  κόμματα που μπήκαν στο Κοινοβούλιο με σημαία την εκκλησία αποδείχθηκαν ότι στην πράξη δείχνουν το εντελώς αντίθετο.

«Αυτές οι συμπεριφορές δεν εκφράζουν την Εκκλησία, συνολικά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο με τις δράσεις της και αυτή την εικόνα να κρατήσουμε», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερώτησή για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μη κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των Σπαρτιατών, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι «μιλάμε για ένα κόμμα που δεν μπορούσε να βρει αίθουσα για τέσσερα χρόνια για τη χρυσή Αυγή, δεν ψήφισαν τις τροπολογίες, μιλάμε για το κόμμα που δεν κατέθεσε υπόμνημα για τις εκλογές του 2023 και κατέθεσε εκπρόθεσμα για τις εκλογές του 2024. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά». 

Ερωτηθείς για την κριτική αναφορικά με την υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «δεν υπάρχει υπόνοια ότι η κα. Μελέτη έχει οποιαδήποτε σχέση με την άκρα δεξιά, ήταν μία εκπομπή και η κα. Μελέτη αποφάσισε να συστρατευθεί με ένα κόμμα που πολέμησε την άκρα δεξιά».

Σε αντίστοιχη ερώτηση για την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «είναι λυπηρό κόμματα να χρησιμοποιούν ακραία στοιχεία άλλης χώρας. Αυτά τα έχουμε ακούσει από ανθρώπους που θέλουν να πολεμήσουν τον κ. Μπελέρη στην Αλβανία».

Ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για δημοσίευμα της Καθημερινής, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα συνδράμει με το αμυντικό σύστημα Crotale τη Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απάντησε ότι «εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν θα θέτει σε κίνδυνο την αμυντική προστασία της χώρας, αυτό θα γίνει, αλλά πάντα κατόπιν συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Επαναλαμβάνω, μιλάμε πάντα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όταν υπάρχει κάτι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση».